Annonce
Debat

Samfund bygger på forståelse: Jeg fik en sur smiley - og ringede manden op

"Det er nødvendigt, at vi alle gør en indsats for at forstå hinanden, og at i fald vi ikke gør det, da er der en risiko for, at vi får et samfund, der går op i limningen, hvor vi mistror hinanden, og hvor fællesskabet har trange kår", skriver Metin Lindved Aydin. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

DEBAT: Her til morgen oplevede jeg, at en læser på Facebook gav en sur smiley til et indlæg, jeg havde skrevet om den offentlige sektor. Efterfølgende sendte vedkommende en besked på Messenger med ordlyden: "Jeg kommer aldrig til at stemme på dig". I sig selv ikke noget odiøst.

I mit sind fik jeg et billede af en vælger fra den yderste højrefløj – men det gik op for mig, at det var en fordom, der var opstået i mig, så jeg satte mig for at undersøge, hvad der lå til grund for den sure smiley og den efterfølgende besked. Så jeg ringede til manden for at høre nærmere.


Annonce

Jeg tænker, at der er mange måder at tage det første skridt på og lære et andet menneske at kende. Og jeg tror, at det er nødvendigt, at vi alle gør en indsats for at forstå hinanden.


Han tog røret, og jeg præsenterede mig. Det viste sig, at han ikke havde meget til overs for hverken Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige – eller politikere i det hele taget, for han troede ikke på demokratiet. Det fandt jeg umådelig trist, hvilket jeg sagde til ham og også, at jeg var nysgerrig på, hvad der lå til grund for den manglende tillid.

Vi talte videre, tonen var høflig, men dårlig lyd over telefonen og et arbejde, som kaldte, afsluttede vores samtale uden, at jeg helt var blevet klogere.

Senere fik jeg en besked via Messenger fra vedkommende med en boganbefaling, der kunne redegøre for hans holdning. Nu har jeg bestilt bogen og glæder mig til at læse den – hvad er det værste, der kan ske?

Jeg tænker, at der er mange måder at tage det første skridt på og lære et andet menneske at kende. Og jeg tror, at det er nødvendigt, at vi alle gør en indsats for at forstå hinanden, og at i fald vi ikke gør det, da er der en risiko for, at vi får et samfund, der går op i limningen, hvor vi mistror hinanden, og hvor fællesskabet har trange kår.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Trods mange vaccinerede fortsætter corona med at udfordre i Smilets by

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Musah i exit på 100 meter: Blev hurtigt hylet ud af den

Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Dansk Folkeparti mener: Vi er på vej fra slemt til værre i Skanderborg

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Annonce