Annonce
Debat

Samfund bygger på forståelse: Jeg fik en sur smiley - og ringede manden op

"Det er nødvendigt, at vi alle gør en indsats for at forstå hinanden, og at i fald vi ikke gør det, da er der en risiko for, at vi får et samfund, der går op i limningen, hvor vi mistror hinanden, og hvor fællesskabet har trange kår", skriver Metin Lindved Aydin. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

DEBAT: Her til morgen oplevede jeg, at en læser på Facebook gav en sur smiley til et indlæg, jeg havde skrevet om den offentlige sektor. Efterfølgende sendte vedkommende en besked på Messenger med ordlyden: "Jeg kommer aldrig til at stemme på dig". I sig selv ikke noget odiøst.

I mit sind fik jeg et billede af en vælger fra den yderste højrefløj – men det gik op for mig, at det var en fordom, der var opstået i mig, så jeg satte mig for at undersøge, hvad der lå til grund for den sure smiley og den efterfølgende besked. Så jeg ringede til manden for at høre nærmere.


Annonce

Jeg tænker, at der er mange måder at tage det første skridt på og lære et andet menneske at kende. Og jeg tror, at det er nødvendigt, at vi alle gør en indsats for at forstå hinanden.


Han tog røret, og jeg præsenterede mig. Det viste sig, at han ikke havde meget til overs for hverken Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige – eller politikere i det hele taget, for han troede ikke på demokratiet. Det fandt jeg umådelig trist, hvilket jeg sagde til ham og også, at jeg var nysgerrig på, hvad der lå til grund for den manglende tillid.

Vi talte videre, tonen var høflig, men dårlig lyd over telefonen og et arbejde, som kaldte, afsluttede vores samtale uden, at jeg helt var blevet klogere.

Senere fik jeg en besked via Messenger fra vedkommende med en boganbefaling, der kunne redegøre for hans holdning. Nu har jeg bestilt bogen og glæder mig til at læse den – hvad er det værste, der kan ske?

Jeg tænker, at der er mange måder at tage det første skridt på og lære et andet menneske at kende. Og jeg tror, at det er nødvendigt, at vi alle gør en indsats for at forstå hinanden, og at i fald vi ikke gør det, da er der en risiko for, at vi får et samfund, der går op i limningen, hvor vi mistror hinanden, og hvor fællesskabet har trange kår.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce