Annonce
Debat

Samfundssind er aktiv indsats – det gør somalierne

Daud Hussein Ahmed og Abdirahman M. Iidle, talsmænd for AarhuSomali

Læserbrev: Århusianere med somalisk baggrund beskyldes for ikke at udvise samfundssind, i forbindelse med coronasmittens spredning. Men det skyder helt ved siden af. Somalierne gør nemlig en aktiv indsats for at hindre spredning af smitten – det er samfundssind.

Beskyldningen om manglende samfundssind kommer bl.a. fra Almaz Mengesha, byrådsmedlem i Aarhus for Venstre. I et læserbrev i Stiften kalder hun det en ”tyndhudet overreaktion”, når man i det somaliske miljø er utilfredse med stigmatisering og udskamning som følge af udmeldingen om, at flere somaliere er smittet med corona-virus. Hun efterlyser, at der i stedet for udvises samfundssind.


Annonce

I en nedsat taskforce har vi siden arbejdet på højtryk for at begrænse smitte-spredningen. Det er samfundssind i praksis.

Daud Hussein Ahmed og Abdirahman M. Iidle, talsmænd for AarhuSomali


Men hvilken virkelighed lever du i, Almaz Mengesha? Har du slet ikke bemærket, at trods offentlig udskamning, skældsord på gaden og stigmatisering i pressen, er århusianere med somalisk baggrund i fuld gang med en stor frivillig indsats for at begrænse smitten. Det sker i tæt samarbejde med Aarhus Kommune, og det er da samfundssind, der vil noget.

Vi var ikke begejstrede, da vi helt uforberedte hørte Jacob Bundsgaard på et pressemøde tale om en stor andel af smittede blandt somaliere i Aarhus. Vi mener, at borgmesteren skulle have holdt møde med de somaliske foreninger og fortalt, at der kom en ”foruroligende” udmelding, før han gik i medierne. Men alligevel har vi ikke bare sat os ned og surmulet.

For da borgmesteren efterfølgende indbød AarhuSomali til et møde på rådhuset, om et samarbejde for at begrænse smitten, sagde vi straks ja til det. Selvfølgelig. Og i en nedsat taskforce har vi siden arbejdet på højtryk for at begrænse smitte-spredningen. Det er samfundssind i praksis.

Samarbejdet betyder, at en hel del århusianere med somalisk baggrund gør en stor indsats. Helt frivilligt. Men så er det altså ikke rimeligt, at man samtidig oplever at blive udskammet af politikere, diskrimineret og kaldt alt muligt ubehageligt.

Og hvis man bliver ked af det og reagerer imod den slags, er det ikke en ”tyndhudet overreaktion”. Det er helt berettiget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce