Annonce
Debat

Samfundssind gælder også for etniske minoriteter

Almaz Mengesha, byrådsmedlem i Aarhus Kommune for Venstre. Foto: Aarhus Kommune

Læserbrev: Blandt dele af det somaliske miljø hersker der lige nu stor utilfredshed med, at det er kommet offentligheden til kende, at coronasmitten blandt somaliere er alarmerende højt. Vi ser, hvordan flere debattører med somalisk baggrund problematiserer det stigma, de mener, det medfører.

Coronakrisen har krævet sine ofre fra os alle, og vi har fortsat brancher, der styrtbløder økonomisk, ligesom vi med hjælpepakkerne stadig er i gang med at udhule vores nationale reserver og gældsætte landet generationer fem. Vi kommer unægtelig til at sende en del af coronaregningen videre til den næste generation, vi vil opleve en generel forringelse af de store velfærdsområder i de næste mange år, og min største frygt er udsigten til at sende landet i recession, hvis vi igen skal lukke samfundsaktiviteterne ned.


Annonce

Data i de forkerte hænder kan og vil altid misbruges af ignorante mennesker med dårlige hensigter. Det er et vilkår, vi alle lever med, men det må aldrig bremse os fra at bruge data til at målrette vores coronaindsats.

Almaz Mangesha (V), byrådsmedlem i Aarhus


Data i de forkerte hænder kan og vil altid misbruges af ignorante mennesker med dårlige hensigter. Det er et vilkår, vi alle lever med, men det må aldrig bremse os fra at bruge data til at målrette vores coronaindsats.

Da smitten i første omgang brød ud i Kina, var det kineserne og andre med asiatisk baggrund der blev udskammet. Da Brostrøm senere erklærede Europa som coronaens epicenter, var det danskere i udlandet, der måtte lægge ører til fordummende og stigmatiserende bemærkninger.

Men evident er det, at vi er afhængige af valide data for at komme den altødelæggende coronavirus til livs. Kun når vi ved, hvor den trives bedst, kan vi målrette vores indsatser mod den.

På verdensplan har vi set, at der kan ligge socioøkonomiske og kulturelle forhold til grund for de miljøer, virussen trives bedst i. Naturligvis skal vi kunne tale om åbent om det og målrette vores indsatser, der hvor de effektivt kan slå smitten ned. I dette tilfælde har vi kunnet målrette coronaindsatsen med intensiveret informationsmateriale på fremmedsprog, mobile testcentre i bestemte boligområder, tilbud om isolationsmuligheder og ikke mindst et tæt og styrket samarbejde med Somaliforeningen.

Coronabekæmpelsen er som bekendt et fælles ansvar, og med det følger ansvaret for at tænke større end blot os selv. Derfor må den tyndhudede overreaktion fra visse grupper erstattes af det samfundssind, statsministeren har bedt os alle udvise.

Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Meningsmager og mor til autist: Autist er noget, man er

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce