Annonce
Debat

Samfundssind gælder også for etniske minoriteter

Almaz Mengesha, byrådsmedlem i Aarhus Kommune for Venstre. Foto: Aarhus Kommune

Læserbrev: Blandt dele af det somaliske miljø hersker der lige nu stor utilfredshed med, at det er kommet offentligheden til kende, at coronasmitten blandt somaliere er alarmerende højt. Vi ser, hvordan flere debattører med somalisk baggrund problematiserer det stigma, de mener, det medfører.

Coronakrisen har krævet sine ofre fra os alle, og vi har fortsat brancher, der styrtbløder økonomisk, ligesom vi med hjælpepakkerne stadig er i gang med at udhule vores nationale reserver og gældsætte landet generationer fem. Vi kommer unægtelig til at sende en del af coronaregningen videre til den næste generation, vi vil opleve en generel forringelse af de store velfærdsområder i de næste mange år, og min største frygt er udsigten til at sende landet i recession, hvis vi igen skal lukke samfundsaktiviteterne ned.


Annonce

Data i de forkerte hænder kan og vil altid misbruges af ignorante mennesker med dårlige hensigter. Det er et vilkår, vi alle lever med, men det må aldrig bremse os fra at bruge data til at målrette vores coronaindsats.

Almaz Mangesha (V), byrådsmedlem i Aarhus


Data i de forkerte hænder kan og vil altid misbruges af ignorante mennesker med dårlige hensigter. Det er et vilkår, vi alle lever med, men det må aldrig bremse os fra at bruge data til at målrette vores coronaindsats.

Da smitten i første omgang brød ud i Kina, var det kineserne og andre med asiatisk baggrund der blev udskammet. Da Brostrøm senere erklærede Europa som coronaens epicenter, var det danskere i udlandet, der måtte lægge ører til fordummende og stigmatiserende bemærkninger.

Men evident er det, at vi er afhængige af valide data for at komme den altødelæggende coronavirus til livs. Kun når vi ved, hvor den trives bedst, kan vi målrette vores indsatser mod den.

På verdensplan har vi set, at der kan ligge socioøkonomiske og kulturelle forhold til grund for de miljøer, virussen trives bedst i. Naturligvis skal vi kunne tale om åbent om det og målrette vores indsatser, der hvor de effektivt kan slå smitten ned. I dette tilfælde har vi kunnet målrette coronaindsatsen med intensiveret informationsmateriale på fremmedsprog, mobile testcentre i bestemte boligområder, tilbud om isolationsmuligheder og ikke mindst et tæt og styrket samarbejde med Somaliforeningen.

Coronabekæmpelsen er som bekendt et fælles ansvar, og med det følger ansvaret for at tænke større end blot os selv. Derfor må den tyndhudede overreaktion fra visse grupper erstattes af det samfundssind, statsministeren har bedt os alle udvise.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Debat

Stiften mener: Wammens runde formulering kan udløse slagsmål på sygehusene

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce