Annonce
Aarhus

Sammen og hver for sig: Fælles drive-in gudstjeneste i egen bil

Kirkerne er lukkede i disse corona-tider. Men nu står et tværkirkeligt samarbejde bag en stor drive-in gudstjeneste søndag. Her kan folk sidde i deres bil og opleve en live gudstjeneste - sammen og hver for sig. PR-foto
Ni kirker står for første gang bag en fælles drive-in gudstjeneste 1. påskedag. 218 har i skrivende stund tilmeldt sig på Facebook.

SKEJBY: Parkeringspladsen ved Agro Food Park bliver søndag eftermiddag omdannet til en stor, fælles drive-in gudstjeneste.

Konceptet er, som man kender det fra USA, hvor bilen holder parkeret foran en scene eller et lærred og lyden kommer ud i bilradioen.

Bag arrangementet står folkekirker, frikirker og valgmenigheder. I alt ni kirker er repræsenteret som arrangører, mens en lang række andre kirker i Aarhus og omegn bakker op.

Ideen er opstået ved Søren Follmann, der ud over at være 'kirkemand', også er lys- og lydmand med eget eventfirma. Han arrangerer blandt andet firmaevents for større virksomheder, men har også erfaring med kirkelige stævner.

Da corona lukkede alle live-arrangementer ned, overvejede han hvilke events, der ville kunne lade sig gøre den kommende tid, og der faldt tanken på drive-in arrangementer, hvor man sidder i sin egen bil langt fra hinanden.

- Da jeg luftede den idé, var der en ven som tog fat i mig og sagde, skal vi ikke lave drive-in gudstjeneste, fortæller Søren Follmann, der mener, at påsken er den perfekte anledning.

Drive-in

Drive-in gudstjenesten finder sted på p-pladsen ved Agro Food Park, søndag kl. 14-15.

Ni folkekirker, frikirker og valgmenigheder er med: Kasted Kirke, Saralyst Kirken, Eurolife, Baptistkirken, Aarhus Vineyard, Citykirken, Haven, Aarhus Bykirke og Tilst Kirke.

Retningslinjer for drive-in gudstjeneste:

  • Kom kun i bil. Gående og cyklister har ikke adgang.
  • Alle skal blive i bilerne under hele gudstjenesten med lukket bildør.
  • Medbring kun folk fra din husstand.
  • Bilen skal være slukket.
  • Alle skal følge instruktionerne fra parkeringsvagterne.
  • Det er tilladt at køre venstre rude ned i bilen, for at høre lyden fra højttalerne i stedet for radio.

Hurtig planlægning

Først fik han nej fra myndighederne, men i fredags blev der alligevel givet grøn lys, så planlægningen er gået meget stærkt.

Søren Follmann glæder sig over, at drive-in gudstjenesten nu bliver en realitet, men den største glæde er, at det er lykkedes at lave et tværkirkeligt samarbejde. Det er første gang at en stribe århusianske kirker er gået sammen om en fælles gudstjeneste.

- Jeg har altid drømt om at samle alle kirkeretninger, og det var der mulighed for her. Der har ikke været tid til at diskutere teologi og forskelligheder, så vi har lavet et format, som alle kan se sig selv i, siger Søren Follmann.

Drive-in gudstjenesten kommer til at finde sted på to scener og en stor LED-skærm. Da man regner med, at folk kommer kørende i god tid, bliver den ene scene brugt som en slags tv-studie, hvor der vil være indledende diskussioner før gudstjenesten går i gang.

Gudstjenesten bliver holdt af valgmenighedspræst Henrik Højlund på den store scene. Musiker og sangskriver Arvid Asmussen vil sammen med et band slå tonerne an til både klassiske salmer og nyere lovsange.

Annonce

Plads til 1200 biler

Arrangørerne har fået lov til at håndtere 1200 biler, hvoraf de 800 biler har udsyn til scene og skærm, mens 400 biler kan holde i områdets p-båse og følge med via radio og livestream.

I skrivende stund har 218 meldt sig til arrangementet på Facebook. Hvor mange der dukker op, ved Søren Follmann ikke, men han har forventning om, at drive-in gudstjenesten også vil trække folk langvejs fra.

Deltagerne kan høre lyden via store højttalere, hvis de ruller ned for vinduet, men de kan også tune ind på 93,5 på bilradioen, hvor lyden bliver sendt.

Har man ikke bil, kan man se livestreamingen af gudstjenesten derhjemme via Youtube.

Søren Follmann understreger, at der er tænkt meget over at lave et forsvarligt arrangement i en tid med coronaepidemi.

- Vi har udarbejdet nogle retningslinjer, som er godkendt af myndighederne og derudover er det vigtigt, at vi som arrangører selv har en god mavefornemmelse. Vi står med et stort ansvar for ikke at sprede smitten yderligere, siger Søren Follmann.

Den fælles drive-in gudstjeneste finder sted søndag klokken 14-15.

Arrangørerne har fået lov til at håndtere 1200 biler til drive-in gudstjeneste på Agro Food Parks parkeringsplads, 1. påskedag klokken 14-15. I skrivende stund har 218 tilmeldt sig på Facebook. PR-foto
Ni folkekirker, frikirker og valgmenigheder står som arrangører. Det er første gang, at en række århusianske kirker er gået sammen om en fælles gudstjeneste. PR-foto
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce