Annonce
Aarhus

Samsøfærgen letter anker igen: Rutefart mellem Aarhus og Samsø

m/f Issehoved skal efter planen sejle på Aarhus-Sælvig igen 28. juni og som forsøg tre måneder frem. Foto: Kim Haugaard

Den ombruste Samsøfærge forsøges nu genoplivet. 28. juni og tre måneder frem skal den sejle tre-fire daglige ture mellem Samsø og Aarhus.

Annonce

AARHUS/SAMSØ: Sommeren har meldt sig. Samtidig letter Samsøfærgen endnu en gang anker med fast rutefart mellem Samsø og Aarhus.

Det er planen, at M/F Issehoved, som ellers stoppede sin rutefart mellem Samsø og Aarhus i efteråret 2016, 28. juni har første sejlads. Derefter skal færgen sejle tre-fire gange dagligt mellem Kattegatøen og Danmarks næststørste by. Det oplyser Hans Froholdt, direktør for Sundbusserne og MarCore Shipping, til TV 2 Østjylland.

Der er tale om en sommerrute med afgange over tre måneder, hvorefter det bliver vurderet, om der er grundlag for at lade sejladserne fortsætte.

Passagerfartøjet m/f Issehoved, der sejlede som Samsø-Aarhus Expressen frem til efteråret 2016, blev i begyndelsen af året solgt til Hans Froholdt fra shipping-virksomheden Marcore Group i Svendborg.

Hans Froholdt købte Issehoved af direktør Jan Mortensen fra Faaborg Værft. Siden forbindelsen Aarhus-Sælvig ophørte har Issehoved ligget oplagt i Faaborg. Katamaran-fartøjet var i sin tid udbudt til 7,5 millioner kroner, men købsprisen blev ikke oplyst.

- Det kommer til at betyde meget, for vi åbner op for, at en masse mennesker kan besøge Samsø. Og de unge fra Samsø, der læser i Aarhus, kan komme hjem fredag eftermiddag og tilbage søndag eftermiddag, siger Hans Froholdt til TV 2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce