Annonce
Østjylland

Samsølæge fortsætter på Tunø året ud

Fra 1. juni vil der komme en læge til Tunø en gang om ugen mod i dag en gang om måneden. Arkivfoto

Tunø: Selv om han stopper som praktiserende læge på Samsø 1. juni, vil tunboerne også efter den dag få besøg af læge Flemming Jensen en gang om ugen. For han har sagt ja til fortsat at være deres læge i hvert fald året ud.

Det fortæller formanden for Tunø Beboerforening Jørgen Hastrup, der fik den glædelige besked af regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i denne uge.

- Flemming Jensen har i flere år besøgt Tunø en gang om måneden. Så da vi hørte, at han ville stoppe på Samsø, tog vi det næsten for givet, at han også ville droppe sine besøg på Tunø. Men nej, han har tværtimod meddelt, at han vil være vores læge, også selv om det fra 1. juni bliver en gang ugen, siger Jørgen Hastrup, der ikke ved, om Flemming Jensen bliver boende på Samsø, eller om han flytter til Jylland.

Når Tunboerne fra 1. juni vil få besøg af en læge en gang om ugen, skyldes det en aftale, som regionsrådet har indgået. Den indebærer, at øens sommerlæge aflyses allerede fra 2019. Til gengæld vil der komme en læge til øen en gang om ugen fremfor som i dag en gang om måneden.

Den nye ordning vil blive evalueret i starten af 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce