Annonce
Aarhus

Samsøs nye hurtigfærge kan snart tage hul på hjemrejsen fra Kina

Samsøs nye hurtigfærge er færdig og kan snart begynde hjemrejsen fra Kina til Danmark. Foto: Samsø Rederi
Samsøs nye hurtigfærge, Lilleøre, forventes at sejle sin første tur mellem Sælvig og Aarhus i slutningen af april.
Annonce

AARHUS: En direkte forbindelse fra Samsø til Aarhus har fået en dato. 26. april næste år vil Samsø Kommunes nye hurtigfærge, Lilleøre, tage turen fra Sælvig til Dokk1 i Aarhus.

Den nye færge er bygget færdig på værftet i Guangzhou i Kina og påbegynder hjemrejsen  mod Samsø i begyndelsen af det nye år. Samsø Rederi modtog for to uger suden en godkendt og underskrevet prøvetursrapport og kunne onsdag overtage ejerskabet af færgen. Nu er rederiet i gang med at planlægge hjemtransporten og det forventes at færgen kan starte sin rejse i uge 1 og ankomme til Aarhus i midten af februar.

Hjemsejladsen vil ifølge en pressemeddelelse ske via et stort transportskib, som skal sejle hurtigfærgen tværs over verdenshavene til Aarhus Havn. Her vil Søfartsstyrelsen starte deres tekniske gennemsyn. Når Søfartsstyrelsen har godkendt færgen skal den desuden miljøgodkendes på ruten. Her er der fokus på færgens påvirkninger af bølger, støj og fauna.

Lilleøre vil lægge til ved kajen ved Dokk1. Foto: Samsø Rederi

Samsø Rederi er i gang med at ansætte personalet til den nye færge, som derefter skal i gang med at undervisning inde de kan sejle med passagerer.

Fartplanen for den nye færge er allerede gjort klar og det er planen, at den skal sejle året rundt.

Fra den 26. april – 25. juni 2021 vil færgen have fire daglige afgange fra både Sælvig og Aarhus, mens der fra den 26. juni – 1. august vil være hele fem afgange om dagen fra både Sælvig og Aarhus. I vinterhalvåret vil der være to-tre daglige afgange fra både Aarhus og Sælvig.

Den nye færge har plads til 296 passagerer og 75 cykler og barnevogne. Der vil desuden være rig mulighed for at arbejde på overfarten med wi-fi forbindelse og adskillelige strømudtag, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Sælvig havn er gjort klar til den nye hurtigfærge. Foto: Samsø Rederi

Derudover vil der på færgens nederste dæk være et område til borgere, som har været til ambulant sygehusbehandling.

- Ved færgens anløbssted i både Aarhus og Sælvig giver solide betonflydebroer og gangbroer med svag stigning op til kajen god adgang for kørestole, barnevogne og cykler. Billetautomater vil blive placeret for enden af parkeringsområdet ved Dokk1, 25 meter fra færgens anløbsplads, skriver rederiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce