Annonce
AGF

Samtalestarter: Kom så de hviie-truck vækker opsigt på landevejen

Både foran og bag førerhuset er AGF-trucken udsmykket. Tallet 666 står for Jess Vester Rasmussens terminalnummer på Aarhus Havn - og har intet med AGF at gøre. Men det har resten af vognen. Privatfotos
Chauffør Jess Vester Rasmussen har ikke mulighed for at komme på stadion, så han støtter sit hold, AGF, på en helt anden måde, når han kører på landevejen.
Annonce

AARHUS:  Han spillede egentlig i Fuglebakken og IHF. Men i midten af 1970erne konverterede chauffør Jess Vester Rasmussen til AGF. Han har lige siden været fan, og det kan ses på hans truck.

AGF står der på fronten af Renault-trucken med store bogstaver, når han hver dag kører Jylland tyndt. Og "Kom så de hviie!" er der tilføjet nedenunder.


Jamen, det er ret enkelt. Jeg er hvid og holder med AGF helt ud i fingerspidserne. Men jeg har ikke til til at tage på stadion, fordi jeg som regel arbejder. Søndag er den eneste dag, jeg kan se min kone, fordi hun arbejder om lørdagen. Så derfor må jeg støtte De hviie på en anden måde.

Jes Vester Rasmussen


Spillerbusser med superligaholdenes navne og logo er en velkendt sag i trafikken. Men en flot gejlet og udsmykket AGF-lastvogn som Jess Vester Rasmussens er ikke før set på de danske veje.

- Jamen, det er ret enkelt. Jeg er hvid og holder med AGF helt ud i fingerspidserne. Men jeg har ikke til til at tage på stadion, fordi jeg som regel arbejder. Søndag er den eneste dag, jeg kan se min kone, fordi hun arbejder om lørdagen. Så derfor må jeg støtte De hviie på en anden måde, siger Jes Vester Rasmussen.

Annonce

En rigtig god samtalestarter

Han spillede selv fodbold i Fuglebakken og IHF, men da Nordbyens hold røg ned i 3. division, som det hed den gang, midt i 1970erne, tog chaufføren konsekvensen og begyndte at holde med De hviie. Hans store pasion kan nu opleves på den kun tre uger gamle Renault-truck. Chaufførens tidligere vogn gennem fem år havde også AGF-logo. Dog ikke så stort.

- Min AGF-vogn er virkelig en samtalestarter. Der er uhyggeligt få herhjemme, som ikke er fodboldtilhængere. Så vi har altid noget at tale om, når jeg når frem, og der bliver lavet masser af lir. Jeg kører normalt i Jylland og en sjælden gang på Fyn. I morges, da jeg nåede frem til Middelfart blev jeg - dog med et grin - bedt om at skrubbe af igen. Det er skønt at drille fynboerne, fortæller Jess Vester Rasmussen.

På Aarhus Havn er der dog ingen tvivl. Her får Jess Vester Rasmussen nærmest særbehandling af havnearbejderne. Man holder vel med Byens Hold?

- Min vognmand, 4 J i Mørke, er helt med på supporten, og i fem år kørte jeg også med AGFs logo på min gamle vogn. Men den nye er gejlet mere op, siger Jess Vester Rasmussen, der drømmer om sølv til GF.

Det kræver dog en sejr over Brøndby søndag, mens FC København skal i sin sidste kamp i superligaen mod Nordsjælland.

- Jeg er lidt nervøs for, at det ikke bliver sølv. Men under alle omstændigheder har det været en fantastisk sæson og den bedste længe. Som der står på bagsiden af min vogn: "Stolte som få". Og det er vi bare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce