Annonce
Aarhus

Samvær på afstand: Store legedag på plejehjemmet

Johanne var leveringsdygtig i masser af baby-nuttethed, da organisationen Samvær, skabte samvær mellem generationer i Stavtrup. Foto: Jens Thaysen
Sang og leg skaber liv på plejehjemmet, når organisationen Samvær bringer generationerne sammen.
Annonce

STAVTRUP: 92-årige Else Henriksen kan slet ikke skjule begejstringen.

- Jeg synes det er så dejligt at se sådan nogle små babyer, de er bare så søde, siger hun.

De mange måneders isolation på Plejehjemmet Søholm i Stavtrup fik onsdag et længe ventet afbræk, da en flok forældre på barselsorlov, forvandlede græsplænen i gårdhaven til en musikalsk drive-in-legestue.

- Vi ved fra flere plejehjem, at bare der løber nogle børn rundt ude på fortovet, er det nok til at skabe liv i huset, siger Rasmus Holst Nielsen, projektleder i organisationen Samvær.

Det gælder om at tælle til 10. Der er ingen forhåndstilmelding, men et skilt ved parkeringspladsen forkynder, at alle coronaregler skal overholdes, og at der endda skal holdes to meters afstand til alle deltagere - børn og forældre undtaget.

Fire - fem meter græsplæne adskiller gæsterne fra plejehjemmets beboerne, der alene i kraft af deres alder, alle er i risiko for at få er alvorligt forløb, hvis de smittes med coronavirus. De sidder på række med god afstand til hinanden, og må nøjes med at nyde synet af de små babyer på afstand.

- Vi har fokus på at generationerne skal mødes, vi kan nemlig lære noget af hinanden. Og selv om vi ikke kan være ”rigtig” sammen, skaber det også en masse livsglæde at være sammen på afstand, siger Rasmus Holst Nielsen.

Vi ved fra flere plejehjem, at bare der løber nogle børn rundt ude på fortovet, er det nok til at skabe liv i huset.

Rasmus Holst Nielsen, projektleder i organisationen Samvær.

En af de nuttede babyer er snart syv måneder gamle Johanne, der både imponerer med sin evne til at løfte hovedet, og til at holde fokus på de blomster, hendes mor plukker til hende.

- Vi har jo også været ret isolerede derhjemme, så det her er en oplagt mulighed for at komme ud, til noget musik og leg med hende igen. Og for at møde nogle andre mennesker, siger Julie Cato.

Johanne er hendes første barn. Else Henriksen har derimod et hav af børne- og oldebørn.

- Jeg har været gift to gange, så jeg kan næsten ikke holde styr på alle oldebørnene, der er mindst 10 og det kan nok ikke engang gøre det, siger hun.

Alle afstandskrav blev overholdt. Foto: Jens Thaysen
Else Henriksen synes, at babyer er så søde. Foto: Jens Thaysen
Sang og leg på plænen. Foto: Jens Thaysen
Mange af forældrene har været mere eller mindre isoleret under deres barselsorlov. Foto: Jens Thaysen
Generationerne kan lære meget af hinanden. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce