Annonce
Sport

San Francisco ydmyger Green Bay og booker plads i Super Bowl

Cary Edmondson/Ritzau Scanpix
San Francisco 49ers skal med sejren over Green Bay Packers møde Kansas City Chiefs i Super Bowl i Miami.

San Francisco 49ers er for syvende gang i historien klar til finalen i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.

Efter at Kansas City Chiefs havde booket den ene billet til årets Super Bowl, gjorde 49ers krav på den anden med en altdominerende sejr på 37-20 over Green Bay Packers i NFC-finalen.

49ers skal forsøge at vinde sin første Super Bowl siden 1994 - med quarterback Steve Young og den legendariske receiver Jerry Rice - og den sjette titel i klubbens historie.

Det seneste minde, 49ers har fra Super Bowl, er fra 2013, hvor holdet tabte til Baltimore Ravens.

Kampen mod Green Bay Packers blev aldrig rigtig spændende.

Efter 27-0 til 49ers i pausen baseret på utallige løb fra 49ers' running back Raheem Mostert, der resulterede i tre touchdowns, var kampen næsten afgjort.

Packers tabte med 8-37, da de to hold mødtes i grundspillet i november, og her kunne Packers’ quarterback i kampen, Aaron Rodgers, ikke få noget til at fungere.

Det så ikke meget bedre ud for Rodgers i NFC-finalen, hvor 49ers' frygtindgydende forsvar holdt Packers i skak.

Packers kom på tavlen i anden halvleg, da running back Aaron Jones greb en bold fra Rodgers og senere selv løb sit 23. touchdown ind for sæsonen. Men lige lidt hjalp det.

49ers blev ved med at finde huller i det hullede Packers-forsvar, der ikke kunne ikke forhindre 49ers i at vinde 37-20.

I Super Bowl, der spilles i Miami natten til den 3. februar dansk tid, skal 49ers op imod Kansas City Chiefs, der tidligere natten til mandag slog Tennessee Titans i AFC-finalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce