Annonce
Udland

Sanders advarer Rusland om at holde sig ude af valgkamp

Mike Segar/Reuters
Efter meldinger om russisk indblanding råder Bernie Sanders Rusland til at holde sig ude af valgkampen i USA.

Bernie Sanders, der forsøger at blive Demokraternes præsidentkandidat, har advaret Rusland om at holde sig ude af det amerikanske præsidentvalg.

Annonce

Det sker efter at have fået oplysninger fra amerikanske embedsmænd om, at Rusland har forsøgt at støtte hans præsidentkampagne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Efterretningsfællesskabet fortæller os, at de blander sig i denne valgkamp lige nu og her i 2020.

- Bliver jeg valgt til præsident, siger jeg til Putin (Ruslands præsident, red.), at han ikke kommer til at blande sig i amerikanske valgkampe, lyder det fra Bernie Sanders.

Fredag kunne avisen The Washington Post med henvisning til anonyme kilder fortælle, at amerikanske embedsmænd havde oplyst Bernie Sanders om det russiske forsøg.

Også præsident Donald Trump og andre amerikanske politikere er blevet informeret om sagen.

Det fremgår ikke, hvordan Rusland har forsøgt at assistere Bernie Sanders' valgkamp, skriver The Washington Post.

En unavngiven kilde fra den amerikanske Kongres bekræfter over for Reuters, at efterretningsfolk har oplyst politikere om, at Rusland ser ud til at blande sig i falske historier og propaganda for at støtte præsidentkampagnerne for både Bernie Sanders og Donald Trump.

Kilden bemærker dog også, at der ikke er fuldkommen sikkerhed omkring sagen.

Efter fredagens historie fra The Washington Post har en russisk talsmand benægtet, at Rusland skulle blande sig i den amerikanske valgkamp.

- Det her er paranoide meldinger, som der blot vil blive flere af, i takt med at vi nærmer os det amerikanske valg.

- De her meldinger har intet at gøre med virkeligheden, siger talsmand Dmitrij Peskov ifølge Reuters.

78-årige Bernie Sanders er senator i den amerikanske delstat Vermont.

Han er blandt favoritterne til at blive udpeget som Demokraternes bud på den næste præsident.

Præsidentvalget finder sted 3. november i år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce