Annonce
Aarhus

Sandsække gives væk: Risiko for oversvømmelser i Solbjerg

Om det bliver så slemt som tidligere på året i Holstebro vides ikke. Men der er risiko for oversvømmelser i Solbjerg i weekenden. Foto: Morten Stricker
Der er lovet relativt meget regn over Aarhus lørdag og natten til søndag. Det kan give problemer med oversvømmelser i Solbjerg.
Annonce

SOLBJERG: Mulige massive mængder vand over Aarhus i weekenden kan give problemer med oversvømmelser i Solbjerg.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

DMI har varslet om op til 20-22 millimeter regn i og omkring Aarhus i weekenden. Den mulige oversvømmelse skyldes, at vandstanden i Solbjerg Sø er så høj, at der er risiko for såkaldt tilbagestuvning af vand. Det betyder, at flere husejere ikke kan komme af med deres regnvand via regnvandsledningerne. Derfor kan husejere komme til at opleve vand på deres grunde. Det gælder også for de huse, der ikke lægger længst nede ved søen.

Ønsker man at forebygge oversvømmelser, kan man få udleveret sække og sand på genbrugsstationerne i Malling eller Hasselager. Skulle man få brug for at hente sandsække uden for almindelig åbningstid, kan man døgnet rundt hente sandsække på forbrændingsanlægget i Lisbjerg.

I andre åer og søer er der ikke nødvendigvis grund til bekymring. Kommunen fortæller, at afvandingen via Aarhus Å og andre godt kan klare de øgede regnmængder uden yderligere større oversvømmelser.

Mulige oversvømmelser

  • Er man bekymret for oversvømmelse i sit hjem, kan man hente sandsække på genbrugsstationerne i Malling og Hasselager, eller hele døgnet rundt på genbrugsstationen i Lisbjerg. Man skal dog være opmærksom på, at man selv er ansvarlig for vand på egen grund, og man skal derfor selv fylde, transportere og placere sandsækkene.
  • Århusianerne kan godt indstille sig på, at oversvømmelserne bliver langvarige, da afvandingen foregår langsomt, og der samtidig nærmest hele tiden kommer yderligere regn.
  • Der kommer frost i weekenden og får kommunen svært ved at salte, da saltet mange steder bliver skyllet væk. Aarhus Kommune opfordrer derfor til, at man færdes i trafikken med stor forsigtighed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce