Annonce
Østjylland

Sandwichbutik genåbner: Rotte gemte sig i hul ved ovnen

Det var Peter Christiansen fra Brødr. Ewers, der sammen med rottehunden Spot fandt frem til den godt gemte rotte. Privatfoto.
Efter at have været lukket i to uger er Anne's Frokost & Sandwich endelig rottefri. Butikken genåbner på mandag.

Odder: Fredag morgen gik den sidste af de 48 timer, som Anne's Frokost & Sandwich skulle være rottefri for at måtte åbne igen - og heldigvis bød den ikke på ubehagelige overraskelser.

Dermed kan sandwichbutikken genåbne mandag morgen efter at have været lukket i 14 dage.

- Vi er simpelthen så glade. Uvisheden har været rigtig slem, men nu er alt under kontrol, og det er bare helt fantastisk, siger partner i Anne's Frokost & Sandwich Per Kjær.

Resten af fredagen går med, at et rengøringshold finkæmmer og desinfincerer hele forretningen og sikrer, at der absolut ikke er nogen spor efter rotten. Derefter kan butikkens personale gå i gang med at forberede mandagens genåbning.

- Alt bliver smidt ud. Både fra lageret og butikken. Så vi skal i gang med at producere en masse og fylde op, og det bliver helt sikkert en lang arbejdsdag på søndag, siger Per Kjær.

Annonce

Gemt i lille hulrum

Der har hele tiden kun været tale om én rotte, som bare gemte sig ualmindeligt godt.

Onsdag blev den fundet af rottehunden Spot. Det viste sig, at skadedyret var kravlet op i et hul på størrelse med en to-krone i ovnens sidebeklædning. Der har den formentlig gemt sig i et par dage, mens butikken har været lukket.

- Rottehunden var meget imponerende og kunne lugte rotten gennem metallet. Nu har vi smidt ovnen ud og brugt 70.000 kroner på at købe en ny. Vi tager ingen chancer, siger Per Kjær.

Genåbningen mandag betyder, at butikken nu kan overholde deres aftaler med de selskaber, som de seneste uger har svævet i uvidenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce