Annonce
Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Sanel Kapidzic er oprindeligt fra Galten. Foto: Vatanspor.
Sanel Kapidzic har afsluttet det liv, der førte ham på førsteholdet i AGF og gjorde ham udlandsprofessionel i Norge og Polen. Nu skal han over på den anden side.

FODBOLD: Sanel Kapidzic modtager bolden i venstre side af feltet. En stikning fra holdkammeraten Magnus Grødem. Bolden har et fint tempo, så Kapidzic kan tæmme den med højre yderside, bevæge hele sin krop rundt om bolden og derefter sætte indersiden på sin afslutning.

Afslutningen er god, enkelt og sikkert effektueret, og bolden stryger sikkert i nettaget henover målmanden.

Det lyder som et meget normalt mål. Scoringen var for Sandnes Ulf mod Åsane i den næstbedste norske række i august. Det er det sådan rent fodboldhistorisk også. Men i historien om det tidligere AGF-talent Sanel Kapidzic er målet af en mere speciel størrelse.

Det var det sidste i hans professionelle karriere.

Han er kun 30 år gammel. Men et kronisk baglårsproblem driller, og da hans to børn nu er kommet i en alder, hvor afhentning og aflevering i børnehave og vuggestue er en fast bestanddel af dagskalenderen, vurderede han, at det var tid til at vende tilbage til Aarhus.

Annonce

Til en klub med store ambitioner

Men det er kun et stop for den professionelle fodbold - ikke fodbold generelt. Så i foråret skal Sanel Kapidzic spille for Jyllandsserie-holdet Vatanspor.

Som på mange måder er en lidt anderledes klub. Klubben har hjemmebane i Gellerup og blev først oprettet i 1989 af en gruppe unge med tyrkisk baggrund. Deraf det udenlandsk klingende navn, men klubben er for alle - også etniske danskere.

Den er også kendt for ikke at være bleg for at melde høje ambitioner ud. Holdet vil gerne tilbage i Danmarksserien, hellere i dag end i morgen, og da Sanel Kapidzic skulle præsenteres blev der i den grad slået et stort brød op på klubbens sociale medier med en lang og meget dramatisk videopræsentation.

- Jeg sagde til dem, at jeg aldrig nogensinde er blevet præsenteret i en ny klub på den måde før, siger Sanel Kapidzic og slår en latter op. Han har trods alt spillet i nogle stykker. I Danmark blev det til kampe i AGF, FC Fredericia og det nu hedengangne FC Fyn, der dengang også havde store ambitioner og var i 1. Division. Han nåede også at spille i fire norske klubber samt en kort periode i Korona Kielce i Polen.

- Jeg har aldrig spillet på det her niveau før. Det bliver en omvæltning, helt klart. Men jeg glæder mig jo også bare til at komme i gang, for jeg har ikke spillet fodbold siden september.

- Jeg skifter jo hertil for at spille fodbold. Det er det, man har gjort hele livet. Det er motivation for mig. Jeg har ikke brug for, at der skal være 10.000 tilskuere på tribunerne. Det er bare at spille med sine holdkammerater og sine venner, så det skal jeg nok motivere mig til, siger Sanel Kapidzic.

Og han har netop fået en af sine venner med. Hans bedste ven faktisk. 14 dage efter præsentationen af Sanel Kapidzic, meldte klubben ud, at også den tidligere Brabrand- og AC Horsens-spiller Kenan Hajdarevic kommer til klubben. De to kommer til at udgøre angrebsduo.

- Der er et kæmpe sammenhold i den her klub. Efter træning kommer der ofte mad til spillerne, for mange af de lokale firmaer og restauranter er sponsorer. De møder tidligt ind på kampdage og spiser morgenmad sammen. Det er der ikke mange serieklubber, der gør. Det gør også, at man som spiller rigtig gerne vil give noget tilbage til dem, der giver så meget til klubben.

Annonce

Alt passede sammen

Han havde egentlig tilbud fra både 1. Division og 2. Division. Men han så en mulighed for at sige farvel til professionel fodbold. Familien rejste tilbage til Danmark, da corona-viskelæderet slettede al normalitet i hele verden. Og baglåret har det heller ikke optimalt.

- Jeg har fået tilbud om at komme ud til større klubber, men jeg har haft skader de seneste to-tre år, hvor jeg har været ude i lang tid. Sidste år var jeg ude næsten hele året med en kronisk baglårsskade. Jeg ved ikke, hvor længe mit baglår ville kunne holde, hvis jeg skulle træne fire-fem gange i ugen. I Vatanspor har de et fint setup med træning to-tre gange om ugen, og jeg kender mange i klubben. Så alt har passet sammen, siger Sanel Kapidzic.


Det kommer nok til at gå lidt langsommere på banen, end jeg har været vant til, så jeg skal nok indstille mig på ikke at blive så hurtigt irriteret, hvis tingene ikke går.

Sanel Kapidzic, fodboldspiller i Vatanspor


Klubben har også hjulpet ham ind på arbejdsmarkedet. Han sidder bag telefonen og yder support for TDC Erhverv og tænker på at uddanne sig efter sommerferien, men han ved ikke helt, om han skal følge TDC's uddannelseslinje eller læse et par enkeltfag op.

- Det kommer nok til at gå lidt langsommere på banen, end jeg har været vant til, så jeg skal nok indstille mig på ikke at blive så hurtigt irriteret, hvis tingene ikke går. Men det er svært at sige. Jeg har aldrig spillet på det niveau før, og jeg ved ikke helt, hvad jeg kan forvente. Det gælder nok også om at vænne sig til det hele og ikke forvente for meget, for niveauet er nok lidt lavere, end jeg har været vant til, siger Sanel Kapidzic.

Lukas og Sanel

  • Århus Stiftstidende følger i dette forår de to fodboldspillere Lukas Enevoldsen og Sanel Kapidzic. Begge har skiftet klub til noget nyt og uudforsket. 
  • Serien kommer til at vare over seks afsnit og har til opgave at vise, hvilke udfordringer, man som fodboldspiller går igennem, når man skifter til en ny klub - og hvordan det går med at tackle de udfordringer. 
  • Serien vil skiftevis fortælle de to spilleres historie ad tre omgange. Før forårssæsonen, under forårssæsonen og efter forårssæsonen. 
  • Dette er andet afsnit i serien, men første del om Sanel Kapidzic.

I første omgang må han nu træne med sine holdkammerater efter de nye lempelser af udendørs idræt. Jyllandsserien er for Vatanspors vedkommende programsat til at starte 10. april, hvor man håber, at rækken kan starte igen.

Indtil da må Sanel Kapidzic og resten af Vatanspor arbejde på træningsbanen og nyde den highlight-pakke, han har skrabet sammen over årene. Blandt andet med det mål, han scorede mod Åsane i august. Ikke et specielt mål, men en speciel historie. For det var hans sidste.

I løbet af foråret kommer Århus Stiftstidende til at holde øje med, om Sanel Kapidzic er med til at føre Vatanspor tilbage i Danmarksserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce