Annonce
Østjylland

Sange og fortællinger fra stenalderen i jættestuen

Det er de arkæologiske fund, der har sat gang i min indlevelse i stenalderens verden, og hér tager sangene deres afsæt, fortæller Hanne Methling. Privatfoto

Tustrup: I en jættestue har tiden stået stille i over 5.000 år. Det helt rigtige sted at kalde billederne af stenaldermenneskene frem, mener Hanne Methling.

Søndag 30. juni giver hun koncerter i jættestuen på Gammel Fjellerupvej i Tustrup. Der er to forskellige koncerter. Kl. 13 handler det om jægerstenalderen og kl. 15 om bondestenalderen. Hver koncert varer 1 time og 45 minutter, og mellem sangene fortæller Hanne Methling lidt om tidsperioderne.

Det musikalske udtryk er nutidig folkesang med guitar som akkompagnement, men man kommer også til at høre instrumenter fra stenalderen: benfløjte, tromme og brummer.

Koncerterne henvender sig til voksne, unge og store børn. Der er kun plads til 30 tilhørere pr. koncert, så det er en god idé bestille billet på forhånd på telefon 3082 6013, lyder det fra Hanne Methling.

I tilfælde af regnvejr bliver koncerterne holdt på Udstillingshusets terrasse, for jættestuen mangler en dæksten og det øverste af højkonstruktionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce