Annonce
AGF

Sannehs Superliga-comeback og den højlydte målmand: Kommunikationen var altafgørende

Bubacarr Sanneh var med til at holde nullet for AGF, da han søndag spillede sin første Superliga-kamp i over to år. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der var stor tilfredshed med det defensive samarbejde efter AGF's 2-0 sejr over Sønderjyske søndag aften. Både Bubacarr Sanneh, der fik sin Superliga-debut for århusianerne, såvel som målmand Grabara lagde særligt tryk på kommunikationen.

FODBOLD: For femte kamp i træk lykkedes det for AGF at holde nullet i Superliga-regi, selvom der endnu engang blev roteret i den århusianske bagkæde.

Bubacarr Sanneh spillede således sin første Superliga-kamp for AGF, og gambianeren lagde efterfølgende tryk på, hvor godt han føler sig til rette i miljøet på Fredensvang.

- Det er en ære at spille med de her spillere, for de er alle sammen rare og positive, og den der positive indstilling er rigtig vigtigt for os som hold, fortæller den 26-årige forsvarsspiller.


Det er godt at være tilbage i Superligaen. Holdet er unikt og spillerne har været så gode til at tage imod mig. Vi har trænet rigtig godt, så det er altid rart at komme ind og spille godt med holdet.

Bubacarr Sanneh


Sanneh erstattede Jesper Juelsgård i startopstillingen, efter Juelsgård havde fået valget i Odense i sidste weekend, og netop bredden på holdet har Sanneh allerede noteret sig.

- Det er svært at komme i startopstillingen på så godt et hold. Vi har alle trænet rigtig hårdt den seneste uge, og så er det selvfølgelig op til træneren at vælge, hvem der skal spille, siger Sanneh, der senest spillede en Superliga-kamp i august 2018.

Annonce

Vigtigt med højlydt målmand

Mens Sanneh kun har været en del af én af de fem clean sheets i streg, har Kamil Grabara været sikker mand på holdkortet, siden AGF hentede polakken på en lejeaftale i mægtige Liverpool.

Uden tilskuere på Ceres Park gik den 22-årige målmands stemme klart igennem, og den slags er for Sanneh ganske vigtigt.

- Vores målmand skal kommunikere med baglinjen, så alle ved, hvad der skal ske, og hvor han er henne. Det er heller ikke altid lige nemt for os at se hele banen, men det kan han, så det er vigtigt, at han råber højt, udtaler Sanneh.

For Grabara selv kommer den højlydte kommunikation som noget helt naturligt, så Sanneh kan trygt regne med også i fremtiden at få masser af dessiner fra sin polske holdkammerat.

- Jeg har altid været en højtråbende målmand, og nogle gange siger jeg sikkert noget lort, men jeg tror, at drengene sætter pris på, at jeg snakker så meget. Jeg prøver altid at give dem så meget information som muligt, fortæller Grabara.

Annonce

Alle har forstået konceptet

Efter at have holdt nullet i Odense konstaterede Sebastian Hausner, at det stort set var ligegyldigt, hvem der spiller i det århusianske forsvar, og den holdning er for cheftræner David Nielsen ikke helt udenfor skiven.

- Alle forstår konceptet nu, og nu har Bubacarr lige fået lidt tid til at lære, hvordan vi forsvarer, så det var godt at se ham derinde i dag. Han spiller en stærk kamp, så det var dejligt for os, roser David Nielsen.

Om forsvarskollegaerne i næste Superliga-runde hedder Juelsgård eller Sanneh er under alle omstændigheder en ligegyldighed for Grabara, der ingen planer har om at holde sig tilbage.

- Jeg lærer selvfølgelig altid, og nogle gange snakker jeg måske for meget, men så længe de ikke brokker sig, kan de bare holde kæft, og så skal jeg nok råbe højt, siger Grabara med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce