Annonce
Sport

Sara Slott: Børnehavens hurtigste mor

Sara Slott Petersen fik lørdag overrakt Boye-pokalen af chefredaktør for Århus Stiftstidende, Jan Schouby, i Hermans. Foto: Kim Haugaard

Sara Slott Petersen var i sin helt egen liga i 2016, og derfor vandt hun lørdag for andet år i træk Århus Stiftstidendes Boye-pokal for Aarhus' bedste sportspræstation.

Prisuddeling: Min far er stærkere end din far.

Når Tobias på tre år kommer i problemer i børnehaven, så er det ikke sikkert, at han taler lige så meget om sin far som så mange andre børn.

Han kan nemlig med fuldstændig ro sige, at "min mor er hurtigere end din mor."

Tobias' mor hedder nemlig Sara Slott Petersen. Sølvvinder i 400 meter hækkeløb. Og forsvarende europamester på samme distance, i øvrigt.

Mens hun i 2017 fylder 30 år, så var det i 2016, at hun printede sit navn ind i de fleste danskeres bevidsthed. Først med guldmedaljen i Amsterdam og senere med sølvmedaljen ved de olympiske lege i Rio de Janeiro.

I Aarhus har hun været et kendt navn i mange år. Som teenager vandt hun guld ved ungdoms-OL i 400 meter hæk.

Hun var ét af de navne i Aarhus 1900, som man havde store forventninger til.

Og selvom det måske ikke gik så hurtigt, som man havde håbet, så nåede hun med til OL i London i 2012.

Hun røg dog hurtigt hjem igen og så var det, at hun meddelte dét, der fik de fleste til at tænke, at "dét var så den karriere".

Hun blev nemlig gravid. Og det var ikke ved et tilfælde. Lige siden ungdomsårene har hun vidst, at hun ville være mor. Og hun kunne ikke vente længere.

- Jeg tror, det er noget i min mentalitet. Noget i mig, der bare sagde, at det var jeg nødt til. Det er svært at forklare og jeg tror kun, det er andre mødre, der forstår det. Den der glød og brændende fornemmelse af, at det er dét, der skal ske. Hver gang jeg så en barnevogn blev jeg helt varm indeni og tanken om, at det ikke skulle være mig, kunne jeg slet ikke bære. Jeg sad og kiggede på babytøj lang tid før jeg blev gravid. Jeg kunne slet ikke styre det her redebyggeri-instinkt.

Sådan fortalte Sara Slott Petersen om sin beslutning tilbage i 2015 til denne avis.

Men hun gjorde kritikerne til skamme efterfølgende.

Efter fødslen i efteråret 2013 smed hun hurtigt barselsfedtet. Mindre end to år senere løb hun sig til en fjerdeplads ved VM i Kina, hvilket hun også vandt Boye-pokalen for.

Og lige siden har hækkeløberen ikke set sig tilbage - med mindre da at hun ville kigge de fleste af sine konkurrenter i øjnene.

2016 blev med afstand hendes bedste sæson. Og selvom hun ikke nåede det sidste skridt op ad skamlen til OL, så kunne hun under den brasilianske nattehimmel ikke skjule sin glæde.

- Det er det håndgribelige bevis på det lange stykke arbejde, vi har lavet. Og jamen altså: Guld, sølv eller bronze. Jeg føler sgu, at jeg har fået guld. Det er bare så fedt. Og så i atletik, sagde Aarhus 1900-udøveren umiddelbart efter løbet.

Efterfølgende blev hun fejret på Hotel Royal i Aarhus af politikere, venner, familie, holdkammerater og tilfældige, der havde ladet sig rive med af hendes historie.

Mens den ene tale efter den anden blev holdt for hende, legede Tobias rundt på gulvet. Uimponeret og med en attitude, som kun små børn kan have.

- Ja, ja mor, det er fint med de medaljer, men se lige hvor hurtigt jeg kan løbe...

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce