Annonce
Sport

Sara Slott og Anders Antonsen skal forsvare de danske farver i Minsk

Sara Slott Petersen skal være en del af det 4x400 meter stafethold Danmark sender til Minsk. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Seks atletikudøvere, tre badmintonspillere og en pistolskytte – i alt ti århusianere – er en del af den delegation, der i slutningen af juni tager til European Games i Hviderusland.
Annonce

UDTAGELSE: Tirsdag kom de sidste navne på listen over de atleter, som Danmark sender til European Games i juni.

I alt sender Danmark 53 sportsudøvere afsted til ”legene”, hvoraf 10 er århusianere.

Blandt de mest prominente navne på den danske liste er Sara Slott og Anders Antonsen, men også Rene Holten Poulsen og Viktor Axelsen er med på holdet. Fra Dansk Idræts Forbunds side er man yderst tilfreds med den delegation Danmark sender til Hviderusland.

- Jeg synes, at vi har samlet et stærkt dansk hold, hvor flere atleter kommer til at kæmpe med om guldmedaljerne. Desuden har vi en række atleter med store fremtidsperspektiver, som får værdifuld erfaring i at deltage i et så stort mesterskab som European Games, fortæller Jakob Ovesen, der er såkaldt European Games Chef de Mission, i en pressemeddelelse.

Den idrætsgren, Danmark har flest atleter med i, er atletik. Her skal der afprøves et nyt format. Atletikken afvikles som en holdkonkurrence, hvor udøverne samler point i forskellige discipliner. Til sidst ender det hele ud i et stafetløb, hvor man får en bedre startposition alt efter, hvor mange point man har samlet.

I de andre idrætsgrene dystes der på klassisk vis. Det erstatter ikke de klassiske europæiske mesterskaber, men for mange af udøverne er stævnet vigtigt, da det kan kvalificere dem til OL, ligesom de kan hente point til deres respektive verdensranglister.

Ved European Games i Baku i 2015 hentede Danmark i alt 12 medaljer. Fem af dem i badminton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Annonce