Annonce
Sport

Sara Slott og Anders Antonsen skal forsvare de danske farver i Minsk

Sara Slott Petersen skal være en del af det 4x400 meter stafethold Danmark sender til Minsk. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Seks atletikudøvere, tre badmintonspillere og en pistolskytte – i alt ti århusianere – er en del af den delegation, der i slutningen af juni tager til European Games i Hviderusland.

UDTAGELSE: Tirsdag kom de sidste navne på listen over de atleter, som Danmark sender til European Games i juni.

I alt sender Danmark 53 sportsudøvere afsted til ”legene”, hvoraf 10 er århusianere.

Blandt de mest prominente navne på den danske liste er Sara Slott og Anders Antonsen, men også Rene Holten Poulsen og Viktor Axelsen er med på holdet. Fra Dansk Idræts Forbunds side er man yderst tilfreds med den delegation Danmark sender til Hviderusland.

- Jeg synes, at vi har samlet et stærkt dansk hold, hvor flere atleter kommer til at kæmpe med om guldmedaljerne. Desuden har vi en række atleter med store fremtidsperspektiver, som får værdifuld erfaring i at deltage i et så stort mesterskab som European Games, fortæller Jakob Ovesen, der er såkaldt European Games Chef de Mission, i en pressemeddelelse.

Den idrætsgren, Danmark har flest atleter med i, er atletik. Her skal der afprøves et nyt format. Atletikken afvikles som en holdkonkurrence, hvor udøverne samler point i forskellige discipliner. Til sidst ender det hele ud i et stafetløb, hvor man får en bedre startposition alt efter, hvor mange point man har samlet.

I de andre idrætsgrene dystes der på klassisk vis. Det erstatter ikke de klassiske europæiske mesterskaber, men for mange af udøverne er stævnet vigtigt, da det kan kvalificere dem til OL, ligesom de kan hente point til deres respektive verdensranglister.

Ved European Games i Baku i 2015 hentede Danmark i alt 12 medaljer. Fem af dem i badminton.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce