Annonce
Østjylland

SAS åbner endnu en flyrute fra Aarhus Lufthavn

Flyruten til Manchester er den 11. direkte rute fra Aarhus Lufthavn. Der kommer til at være tre afgange om ugen. Flytiderne er Aarhus-Manchester 09:45-11:25 og retur Manchester-Aarhus 12:00-13:40. Foto: Scanpix

I det nye år bliver det muligt tre gange om ugen at flyve til Aarhus Lufthavns nye destination. Den nye helårsrute går til Manchester og er både interessant for erhvervslivet og fritidskunder, mener direktør.

TIRSTRUP: I efteråret sidste år præsenterede Aarhus Lufthavn og SAS et samarbejde, som skulle hæve lufttrafikken fra den ellers omdiskuterede østjyske lufthavn. Og missionen ser ud til at lykkes. For siden er passagertallet vokset betydeligt, og samarbejdet har siden givet østjyderne ruter til Oslo, Stockholm og München. I sommeren 2018 åbnede nye sæsonruter til Mallorca, Malaga samt Split i Kroatien.

Nu meddeler Aarhus Lufthavn, at de tager hul på 2019 med en ny helårsrute. Det er den 11. direkte rute hos lufthavnen.

Den nye destination går til storbyen Manchester.

- Ruten til Manchester er en rute, som både er interessant for erhvervslivet i Aarhus og for vores fritidskunder, som for eksempel vil over og se fodbold eller vil opleve området, som byder på gode naturoplevelser. Vi er oppe på 11 direkte ruter fra Aarhus nu, og i vores sommerprogram har vi flere nye destinationer som Faro og Rom, som man kan flyve til direkte fra Aarhus, fortæller Lars Sandahl, der er koncerndirektør i SAS.

Flyruten til Manchester begynder 1. april 2019, og der vil være afgange mandage, onsdage og fredage.

Udover Manchester har SAS følgende ruter fra Aarhus Lufthavn: Oslo, København, Stockholm, München, Malaga, Nice, Palma og Split. Destinationerne Faro og Rom flyves der også som noget nyt til fra henholdsvis 6. og 13. april 2019.

- De nye destinationer bygger både på et ønske fra passagererne og en ambition fra vores side om at være med til at drive en ny spændende udvikling sammen med Aarhus Airport, erhvervslivet og turismeorganisationerne. Vi bruger også mange ressourcer på at promovere Aarhus som destination i udlandet, og det lokker turister fra hele verden den anden vej, siger koncerndirektør Lars Sandahl.

Annonce
Aarhus Lufthavn tilbyder i 2019 11 direkte flyruter. Destinationerne er Oslo, København, Stockholm, München, Malaga, Nice, Palma, Split, Rom, Faro og fra 1. april 2019 bliver Manchester også en mulighed. Foto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce