Annonce
Rejser

SAS åbner fem nye ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS gav i sidste uge Aarhus Lufthavn fem nye, internationale flyruter. Foto: SAS

Flere ruter, flere afgange og flere passagerer. Sådan ser fremtiden ud for Aarhus Lufthavn, efter SAS i sidste uge investerede et trecifret millionbeløb i nye ruter fra den østjyske lufthavn i Tirstrup.

Det nye rutenet tæller fem internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, to daglige afgange, Stockholm og München, en daglig afgang, og - i sommerperioden - til Palma på Mallorca og Split i Kroatien.

Derudover bliver ruten mellem Aarhus og Malaga en helårsrute.

Med de nye ruter forventer SAS at give Aarhus Lufthavn 200.000 nye passagerer om året. (flla)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce