x
Annonce
Udland

Norwegian og SAS flyver igen fra Gran Canaria

Borja Suarez/Reuters
Flere SAS- og Norwegian-fly til og fra Gran Canaria blev hen over weekenden aflyst på grund af sandstorm.

Efter at en sandstorm i weekenden lukkede flytrafikken til og fra De Kanariske Øer, er der igen kommet fly i luften.

Annonce

Således har Norwegian mandag aften sendt et fly fra lufthavnen i Las Palmas på Gran Canaria mod lufthavnen i Oslo. Det skriver norske NRK.

Også to SAS-fly får luft under vingerne sent mandag aften, skriver den norske avis Dagbladet.

De to fly er klar til at tage op mod 360 passagerer hjem til Norge.

- To af flyene kommer til at flyve i aften, mens et yderligere flyver i morgen tidlig. Flyene har plads til 180 passagerer hver, siger pressechef i SAS John Eckhoff til Dagbladet mandag aften.

Han oplyser videre, at der er et fly på vej til Las Palmas fra København, som kan fragte yderligere 262 passagerer til Oslo tirsdag morgen.

Norwegian oplyste tidligere mandag, at man håbede på at få fly på vingerne mandag, men at sikkerheden kom i første række.

Og mandag aften lidt efter klokken 19 tillod vejret på Gran Canaria altså, at en række passager kunne komme hjem.

Ritzau har forgæves forsøgt at få oplysninger fra SAS og Norwegian om flyvninger til Danmark fra Gran Canaria.

Selskabet Aena, der driver lufthavnene på de spanske øer i Atlanterhavet, oplyste natten til mandag, at alle lufthavne er genåbnet.

Flere SAS- og Norwegian-fly til og fra Gran Canaria blev hen over weekenden aflyst.

Ifølge Aena blev i alt 822 flyafgange aflyst.

Sandstormen var kraftig, og billeder viste, hvordan himlen blev farvet orange, og sigtbarheden var markant forværret.

Stormen blev forårsaget af en kombination af vind og sandstøv fra Sahara. Det er et vejrfænomen, der også kaldes calima.

Det opstår ved, at et højtryk over Nordafrika støder på en koldfront nord for De Kanariske Øer.

/ritzau/

Pressemeddelelse fra Norwegian
Link til oplysninger fra NRK på NRK''s hjemmeside
Link til afgang på Gran Canarias hjemmeside
Link til artiklen på Dagbladets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce