x
Annonce
Erhverv

SAS forventer coronatab for 140 millioner kroner

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Aflysninger af fly til og fra Kina koster SAS indtægter. Underskud på driften i seneste kvartal.

SAS forventer, at aflysninger af fly til og fra Kina i februar og marts kommer til at betyde tabt omsætning for 140 millioner kroner.

Annonce

Det skriver SAS i en meddelelse til sit kvartalsregnskab.

- De økonomiske udsigter forbliver usikre, og udbruddet af Covid-19 føjer yderligere bekymring til en økonomisk opbremsning i nøgleøkonomier, som kan påvirke vores kunders efterspørgsel negativt, skriver SAS.

SAS noterer, at selskabets flyvninger til Kina ikke udgør en stor del af forretningen. I alt har SAS's ruter til Shanghai og Beijing 250.000 passagerer årligt.

- Tabet i omsætning fra suspenderingen af flyvninger i februar og marts forventes at løbe op i omkring 200 millioner svenske kroner (svarende til 140 millioner danske kroner), skriver SAS.

Dermed bliver SAS' forventede tab mindre end hos konkurrenten Air France-KLM. Her forventer man tabte indtægter på op til 1,5 milliarder kroner.

Trods regningen fra de aflyste Kina-flyvninger fastholder SAS sine forventninger til hele regnskabsåret.

- Så længe Covid-19-udbruddet er begrænset i omfang, og aflysningerne af fly er isoleret til vintersæsonen, burde det kun have en marginal påvirkning på indtjeningen, skriver SAS.

SAS opererer med et såkaldt skævt regnskabsår og har onsdag fremlagt regnskab for det første kvartal.

Det løber fra og med november til og med januar. Det er ikke en højsæson for et luftfartsselskab.

Her har SAS haft en voksende omsætning, og topchef Rickard Gustafsson glæder sig i sin kommentar til regnskabet over en "styrket position" i Skandinavien.

Det betyder, at omsætningen i perioden voksede fra 6,6 milliarder kroner til 6,8 milliarder kroner. Det er ifølge SAS resultatet af 100.000 flere kunder end i de samme måneder i 2018 og 2019.

SAS har dog ikke kunnet veksle det voksende billetsalg til et større overskud. Tværtimod.

Underskuddet på driften lød på lidt over en halv milliard danske kroner i første kvartal, hvilket er 200 millioner kroner mere end samme periode sidste år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Aarhus

Folkefesten er nu officielt aflyst: Der bliver ingen fejring af dronningen i år

Annonce