Annonce
Kultur

Saturno og de flyvende dræberkaniner

<p>Miguel »Saturno« Sanches har altid tegnet. Hans billeder tager udgangspunkt i et tegneserieunivers inspireret af gyserfilm, science fiction, fantasy og arkadespil. Foto: Kim Haugaard</p>

Den spanske graffiti- og streetart kunstner Miguel »Saturno« Sanches udstiller og udsmykker væg i Aarhus.

Miguel »Saturno« Sanches er i disse dage på besøg i Aarhus, hvor omkring 25 af hans billeder bliver vist på det lokale galleri Artmind Gallery i Tordenskjoldsgade.

Annonce
Den spanske graffitikunstner Miguel Sanches, med kunstnernavnet »Saturno«, begyndte tirsdag på et stort vægmaleri i FO Byen. Lørdag åbner en soloudstilling med hans billeder i det nyåbnede galleri, Artmind Gallery, på Trøjborg. Foto: Kim Haugaard

»Saturno« har tidligere besøgt Danmark, da han under et besøg i København malede et vægmaleri på en festival, men det er hans første solo-udstilling i Norden.

Den bliver formentlig også den sidste i en årrække, da den 36-årige kunstner er på vej til at flytte permanent til Los Angeles, hvor han oplever, at der er bedre muligheder for at leve af sin kunst end i hjembyen Barcelona.

Kontakten mellem Miguel »Saturno« Sanches og gallerist Michael Lund opstod ved lidt af et tilfælde.

Under et besøg i Barcelona blev Michael Lund brændt af af den guide, som ellers skulle vise ham eksempler på byens gadekunst.

»Da jeg kom tilbage til vores hotel, som lå uden for byen, blev jeg spurgt af en af de lokale, om jeg var interesseret i graffiti. Han havde lagt mærke til at jeg havde en T-shirt på fra Montana, som laver spraydåser og syntes, at jeg skulle møde hans ven Miguel. Han viste sig kun at bo 10 kilometer væk. Jeg tog derud, og vi sad og snakkede sammen i fire timer,« fortæller Michael Lund, der er stolt over at kunne præsentere »Saturno« for det århusianske publikum.

»Han har over 50.000 følgere på Facebook og betegnes som en af de rigtig store indenfor sit felt. Alene inden for de senere år er priserne på hans værker firedoblet,« siger Michael Lund om »Saturno«, der tidligere har udstillet i London, LA og Barcelona.

Maler i FO-Byen

Selv er Sanches »nysgerrig« efter at udstille i Aarhus.

»For det er ikke en typisk graffitiby som Berlin eller London, så jeg er spændt på at se publikums reaktion på billederne,« siger han.

På udstillingen, som er galleriets første på Trøjborg, kan man se værker på både papir og kanvas. Der er både tryk og originale tegninger, så man kan få en fornemmelse af, hvordan Miguel Sanches arbejder.

Men den spanske kunstner forlader også et varigt aftryk i Aarhus. Siden tirsdag har han været i gang med et maleri i stor skala på en væg i FO Byen.

Motivet er små flyvende kaniner med glorier, som efterhånden er blevet »Saturnos« varemærke. Selv om kaniner normalt bliver betragtet som nuttede, harmløse dyr, så skal man ikke lade sig narre, for gnaverne er alt andet end ufarlige, i hvert fald i »Saturnos« streg.

36-årige Miguel Sanches er vokset op i den lille by Malgrath udenfor Barcelona.

»Jeg har altid tegnet,« siger han, og fortæller at 80'ernes videofim og arkadespil lige fra begyndelsen har været kilder til inspiration til hans tegneserieagtige stil, som også indeholder elementer fra kitchede splatterfilm. Og det er fortsat det univers, som Sanches bevæger sig i.

Udstillingen hos Artmind Gallery i Aarhus er kommet til at hedde »Inside the Cookie«, for som Miguel »Saturno« Sanches siger med et smil:

»Det bedste af småkagen er chokoladestykkerne, som gemmer sig inden i kagen.«

Der er fernisering lørdag 18. juni kl. 16 hos Artmind Gallery på Tordenskjoldsgade 34 på Trøjborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce