x
Annonce
Udland

Saudi-Arabien indstiller pilgrimsrejser af frygt for virus

Waleed Ali/Reuters
Coronavirus lukker for besøg i Mekka og Medina. Men uklart om den store pilgrimsfærd senere i år er i fare.

Saudi-Arabien har her og nu besluttet at begrænse pilgrimsbesøg af frygt for coronavirus. Men det er uklart, om det vil komme til at berøre den store pilgrimsfærd senere i år med flere millioner deltagere.

Annonce

Det oplyser landets udenrigsministerium natten til torsdag dansk tid på Twitter.

Regeringen vil "suspendere indgangen til kongeriget" i forbindelse med pilgrimsrejser til Mekka og Medina.

Men det er uklart, om det vil komme til at berøre den årlig store pilgrimsfærd kendt som "hajj", der er en af de fem søjler inden for islam. Altså en af de højeste gerninger man som troende muslim bør udføre.

Sidste år deltog 2,5 millioner mennesker i hajj. I år er den store pilgrimsfærd i juli.

Men der er året rundt pilgrimme, som kommer til Saudi-Arabien for at besøge de hellige steder.

Her og nu suspenderer Saudi-Arabien indrejse til landet for alle med et turistvisum, der kommer fra lande, hvor virusset "udgør en fare".

Samtidig opfordres alle landets indbyggere til ikke at rejse til lande, hvor der er risiko for smitte.

Mens antallet af nye smittetilfælde er aftagende i Kina, hvor virussygdommen har sit udspring, er antallet af smittede begyndt at stige i flere andre lande.

I Mellemøsten gælder det særligt i Iran. Her 139 personer blevet konstateret smittet med coronavirusset. 19 personer er døde.

Også golfstaterne Bahrain og Kuwait har annonceret yderligere smittetilfælde i denne uge. Her er der konstateret henholdsvis 33 og 26 smittede.

Derudover er der blevet konstateret 13 smittetilfælde i De Forende Arabiske Emirater. Der er også registreret enkelte tilfælde i Irak, Oman, Libanon, Pakistan og Afghanistan.

Mens Pakistan har lukket sine officielle grænser, har Afghanistan forbudt alle rejser til nabolandet Iran, hvor virusset spreder sig.

Men eksperter frygter, at tiltagene ikke vil være effektive. Tusindvis af mennesker krydser hver dag de dårligt bevogtede grænser i regionen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce