Annonce
Aarhus

Sauerkraut og torsketærte: Østrigsk pop-up restaurant åbner i Aarhus

Milos Nikolic og Wojciech Kubica vil give århusianerne en kulinarisk oplevelse med en nyfortolkning af det klassiske østrigske køkken. Privatfoto

Århusianerne får tre aftener i marts mulighed for at stifte bekendskab med det kulinariske Østrig, når en østrigsk pop-up restaurant slår dørene op for nysgerrige.

Annonce

AARHUS: Østrig er måske ikke lige det land, der står først for, når århusianerne går i byen for at få en gastronomisk oplevelse fra fjerne himmelstrøg.

Men det bliver der mulighed for at råde bod på, når en østrigsk pop-up restaurant åbner midt i Aarhus tre aftener i marts .

Bag pop-up-konceptet står køkkenchef på Centralværkstedet og Smedien, Milos Nikolic, der sammen med konditoren Wojciech Kubica byderne gæsterne på klassiske retter i en ny fortolkning.

Den østrigske pop-up-restaurant holder åbent i dagene 8. - 10. marts i Smedien og byder på specialiteter som sauerkraut, quiche med torsk, zweibel braten og kummel braten med udvalgte østrigske vine til og til slut kaffe med sødt.

- Menuen er sammensat ud fra ægte østrigsk håndværk, da jeg arbejdede i Wien. For mange er østrigsk mad lig med tung og gammeldags mad. Jeg vil disse tre aftener lege lidt med traditionerne, hvor vi sammensætter velkendte retter på en ny og moderne måde, men med stor respekt for det østrigske touch hele vejen igennem, siger Milos Nikolic.

Smedien er placeret ved siden af Centralværkstedet, og de to bygninger har tilbage i 1860'erne været en del af det store DSB-værkstedsområde. Smedien blev, som navnet indikerer, brugt af smedene når togene skulle repareres, og det store ildsted, som dengang var omdrejningspunktet for bygningen, står stadigvæk centralt i lokalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce