Annonce
Østjylland

Savage Roses tangenttrold kalder koncert i Odder en af de bedste i sin tid

Palle Hjorth, der gjorde sit til, at koncerten med Savage Rose blev helt fantastisk, roser nu remisen i Odder som et godt spillested. Foto: Søren E. Alwan

Palle Hjorth opfordrer politikere til at gøre spillestedet permanent - borgmester Uffe Jensen (V) er enig.

Odder: Det var ikke kun tilhørerne ved fredagens koncert med Savage Rose, der var vilde med Remisen som spillested. Også en af aftenens musikere, nemlig Palle Hjorth, der spiller orgel og harmonika, er begejstret.

Det ser man på musikerens facebookside, hvor han ordret skriver:

"Jeg har spillet med Annisette og Savage Rose i snart 11 år, og har haft mange store oplevelser sammen med dem! Koncerten i Odder i aftes (fredag red.), var en af de største! At se den gamle remise i Odder udfolde sig som koncertsted, med lækre madboder, olietønder og den gamle dunst af diesel og værksted! 500 mennesker der kastede sig ud i koncerten, helt uden forbehold. Stor oplevelse! Jeg håber, Odders politikere griber chancen og udnytter dette fantastiske sted, til store og små koncerter, teaterforestillinger, udstillinger osv. osv.! HURRA."

Annonce
Palle Hjorth, harmonika- og orgelspiller i Savage Rose

Borgmester er enig

Borgmester Uffe Jensen (V) var til Savage Rose koncert i Remisen, og han roser også stedet som koncertmekka.

- Det var helt fantastisk at opleve den gamle remise fyldt med glade mennesker og et så godt band. Det bekræfter kun mit ønske om at omdanne bygningerne til Odders egen Godsbane 2, hvor der skal være plads til både koncerter og andre kulturarrangementer, siger borgmesteren, der stadig er i forhandlinger med ejeren, Aarhus Letbane, om overtagelse af bygningerne og af arealet hen imod Pakhuset. Helst i en byttehandel, hvor Letbanen etablerer en ny remise og et stort stoppested på de arealer ved Rude Havvej, som kommunen har købt. Sker det, vil Odder Kommune etablere masser af p-pladser på området.

- Sikkert er det, at remisen viste sin eksistensberettigelse i fredags, så jeg håber, at vi snart kan indlede seriøse forhandlinger med Letbanen. Når de engang er gået i orden, og vi forhåbentlig har overtaget Remisen inklusive omgivelser, vil vi helt sikkert invitere til borgermøde om stedets fremtid, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce