Annonce
Randers

Savner kammeraterne, skolen og ungdomslivet helt vildt

Oliver Theis Johansens vinderbilleder viser med al tydelighed et ungdomsliv, hvor man er sammen hver for sig. De to unge står med ryggen mod hinanden og har mobilen som bindeled. Og de mødes helt korrekt uden for. Midt i en blomstrene rapsmark. Foto: Oliver Theis Johansen
Unge har skrevet og filmet deres liv under corona-tiden, hvor ungdomslivet har været udfordret og det normale dagligliv sat på stand by. De har deltaget i en konkurrence, "Ung i coronaens tid", der tydeligt viser, at fællesnævneren er savnet af kammeraterne og fællesskabet.

Randers: Det er ikke spor morsomt at være 15 år og afskåret fra at være sammen med vennerne, fordi en virus truer med at gøre gamle og svage mennesker ekstremt syge. Men sådan har situationen tegnet sig for alle landets skolebørn. Og det er disse oplevelser, følelser og erkendelser, som elever på 8. og 9. klasses trin har skrevet og filmet om i den netop afsluttede corona-konkurrence "Ung i coronaens tid".

Ideen til konkurrencen fik Thilde Fodh Vindelev, der er lærer på Randers Lille Skole, blandt andet for en 9. klasse. Hun bekymrede sig over den isolation, som eleverne har været tvunget ud i med fjernundervisning og tab af sidste skoledag.

Sammen med Museum Østjylland, Randers Bibliotek, Randers Stadsarkiv og Randers Kunstmuseum blev der i slutningen af april udarbejdet en konkurrence, udskrevet for de ældste klasser i folkeskolen.

Nu er den slut. 33 har sendt bidrag ind inden for de fire kategorier film, foto, podcast essay.

- Vi har læst rørende essays, hvor de skriver om deres frustration over, at de ikke må se deres kammerater. At de ikke har fået lov til at holde sidste skoledag. At de ligesom går glip af det sorgløse forår og sommer, siger en af dommerkomiteens medlemmer, museumsinspektør Lisette Berg Andersen, Museum Østjylland.

Det har for dem været et forår uden fest, farver, karameller og ungdomsliv på Justesens Plæne.Og fællesnævneren for bidragene er begrebet savnet. de unge savner vennerne, bedsteforældrene savner børnebørnene. Savnet er blevet et fælles vilkår for alle aldre.

Annonce

Her er vinderne

- Der er også meget rørende betragtninger, hvor de unge er kede af det liv de har under nedlukningen, men også hvor meget de understreger, at de også skal tage ansvar, så man undgår at for mange menesker bliver smittet, siger Lisette Berg Andersen.

Netop på grund af de engagerede bidrag har konkurrence-udbyderne besluttet at give ungdomsuddannelserne mulighed for at deltage i en lignende konkurrence, som man kan læse mere om på Randers Biblioteks hjemmeside.

Endelig arbejdes der på at lave en udstilling, der samler de unges bidrag. Det bliver muligvis udendørs event på Østervold.

Ud over æren får vinderne to biografbilletter til Nordisk Filmbiografer Randers, som altså ikke kan indfries, førend statsministeren giver lov til at genåbne landets biografer.

Men her kan du se navnet på vinderne af de fire kategorier:

Essay: Alberte Svejgaard Kjeldsen.

Pressefoto: Oliver Theis Johansen.

Film: Christian/BlueSorcerer "Dumpappen Langt Herfra".

Podcast: Fabian Arndzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce