Annonce
Erhverv

Scandic nurser elever med kursus i fisk

Hotelkæden har 65 elever og søger kokke og tjenere til fire nye hoteller - men det er svært at skaffe arbejdskraft selv for en af Danmarks bedste arbejdspladser.

Erhvervsskolerne uddanner stort set samme antal kokke og tjenere i dag som for 30 år siden, så derfor bruger restauratørerne i høj grad studerende til at betjene gæsterne. Arkivfoto: Jens Wognsen

Scandic Hotels er Nordens største hotelkæde, og virksomheden arbejder målrettet med at rekruttere og fastholde kokke, tjenere og receptionister.

- Vi oplever, at det er svært at skaffe faglært arbejdskraft, og det gælder over hele landet, så vi har stærkt brug for, at de unge går denne vej, siger HR-direktør Anne Mette Pedersen.

Scandic Hotels har netop åbnet et hotel i Kødbyen i København. Andre er på vej i Københavns Lufthavn, på Frederiksberg, på Kalvebod brygge og på Aarhus Ø, og halvdelen af de omkring 150 medarbejdere på hvert af hotellerne er kokke, tjenere og receptionister. Scandic-kæden har de seneste 4 år ligget helt i top ved kåringen af Danmarks bedste arbejdspladser i Great Place to Work, og det gavner ifølge Anne Mette Pedersen rekrutteringen sammen med et målrettet arbejde med kokke- og tjener-eleverne i det daglige.

- Vi har 65 elever, og de er afsted i hold på 16, hvor ét lige nu er i Frederikshavn. Her er de med på fiskeriauktionen, hører om bæredygtigt, kystnært fiskeri og lærer at flå fisk og tilberede dem. Eleverne besøger også de gårde med angus-kvæg, som leverer kød til Scandic, så deres uddannelse handler om andet end bare det daglige arbejde i et køkken, forklarer Anne Mette Pedersen.

EUX rækker videre

EUX rækker videre

Ifølge HR-direktøren skal erhvervsskolerne i højere grad ud i folkeskolen for at fortælle eleverne om mulighederne i erhvervet, hvor især den nye EUX med en kombination af faglig og gymnasial uddannelse er attraktiv som adgang til en videregående uddannelse.

- Det handler om at være til stede på skolerne, så de unge er klar over denne mulighed. Og så skal vi i branchen tage ansvar og gøre uddannelsen attraktiv, fastslår Anne Mette Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter 18 tyverier fra personbiler: - Tøm din bil før tyven gør det

Annonce