Annonce
Sport

Schalke 04 åbner forårssæson med sejr over Gladbach

Schalke 04 vandt fredag aften 2-0 over Borussia Mönchengladbach i forårspremieren i den tyske Bundesliga.

Det blev til en 2-0-sejr til Schalke 04, da holdet fredag aftens skød forårssæsonen i gang i Bundesligaen.

På hjemmebane tog Schalke imod Borussia Mönchengladbach, der med en sejr kunne have erobret førstepladsen i ligaen.

Denne chance forpassede Gladbach imidlertid med nederlaget, og klubben er derfor stadig to point efter topholdet fra RB Leipzig, der har 37 point.

Bayern München har på tredjepladsen 33 point inden opgøret søndag ude mod Hertha Berlin.

Efter en målløs første halvleg kom Schalke bedst fra start i anden halvleg.

Tre minutter efter pausen bragte Suat Serdar således hjemmeholdet foran 1-0, da han tog chancen og trykkede af på kanten af feltet.

Ti minutter senere blafrede netmaskerne atter bag Gladbach-keeper Yann Sommer, da hjemmeholdet udspillede gæsternes defensiv.

Benito Raman blev sendt afsted med en stikning, og han drønede ned mod Gladbachs mål og spillede så bolden på tværs, hvor Michael Gregoritsch sendte den det sidste stykke i mål til 2-0.

Det kunne gæsterne ikke ændre på med en god halv time igen, og med sejren spillede Schalke sig på fjerdepladsen med 33 point lige foran rivalerne fra Borussia Dortmund, der har 30 point og har spillet en kamp færre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce