Annonce
Sport

Schmeichel misser finale på Wembley efter sent mål

Andrew Yates/Reuters
Aston Villa er klar til Liga Cup-finalen efter 2-1 tirsdag og samlet 3-2 over Kasper Schmeichel og Leicester.

Aston Villa er klar til den engelske Liga Cup-finale på Wembley. Det står klart efter tirsdagens hjemmesejr på 2-1 over Kasper Schmeichel og Leicester.

Da den første kamp sluttede 1-1, vinder Aston Villa samlet med 3-2.

Først inde i kampens tillægstid scorede Aston Villa det afgørende mål.

Kampen begyndte også hektisk med muligheder i begge ender af banen. Allerede efter fem minutter satte Schmeichel en fodparade på bolden efter et farligt indlæg fra venstre.

Leicester var også tæt på et par gange i indledningen, og i det ene tilfælde reddede Villas norske keeper, Ørjan Håskjold Nyland, fornemt nede ved stolperoden.

Det lugtede af et tidligt mål, og det faldt efter 11 minutter. Matt Targett fik bolden i venstre side af feltet, og trods en lidt svær position fandt han plads til at passere Schmeichel med et resolut skud.

Målet betød, at hjemmeholdet overlod mere initiativ til gæsterne. Det gav Leicester chancer undervejs, men Villa havde også muligheder, der kunne have ført til 2-0-målet.

Med godt en halv time tilbage var det tid til at sætte Jamie Vardy på banen. Leicester-topscoreren startede nemlig på bænken efter at have bøvlet med en skade på det seneste.

Et kvarter senere var der udlignet, uden Vardy dog tog del i målet. Harvey Barnes modtog bolden i venstre side af feltet og smækkede et hårdt indlæg på tværs, så Kelechi Iheanacho nemt kunne udligne ved bageste stolpe.

Med 2-2 sammenlagt trak det op til en forlængelse, men to minutter inde i tillægstiden scorede Aston Villa det afgørende mål.

Bolden blev sendt ind i feltet, hvor Trezeguet ved bageste stolpe sendte bolden i mål og blev den store helt.

Schmeichel nåede efterfølgende med frem til et hjørnespark, hvor han gik op i hovedstødsduel, men danskeren blev taberen både i den og i det store billede.

I finalen på Wembley 1. marts venter for Aston Villa nu enten Manchester City eller Manchester United. City vandt den første kamp 3-1 på udebane og er klar favorit til at vinde samlet inden returopgøret onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce