x
Annonce
Udland

Schweiz forbyder sport med mange tilskuere i kamp mod virus

Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix
Regering i Schweiz stopper arrangementer, sportskampe og koncerter med flere end 1000 tilskuere.

Schweiz' regering har fra fredag forbudt arrangementer, som samler flere end 1000 mennesker.

Annonce

Det sker i et forsøg på at bremse smitten med coronavirus.

Det betyder blandt andet, at en stor international bilmesse i Geneve i næste uge aflyses.

- I betragtning af den nuværende situation med spredningen af coronavirus har det Føderale Råd kategoriseret situationen i Schweiz som "speciel" i henhold til loven om epidemier, siger regeringen.

- Større begivenheder med over 1000 mennesker forbydes. Forbuddet træder i kraft øjeblikkeligt og vil være gældende til mindst 15. marts, lyder det.

Det rammer Geneve Motor Show, der skulle have fundet sted i næste uge, bekræfter flere kilder over for Reuters.

I forvejen havde flere topchefer inden for bilbranchen aflyst deres deltagelse i Geneve. Store bilmesser i Barcelona, Frankfurt og Beijing er tidligere aflyst for at undgå smitte med Covid-19 - betegnelsen for det coronavirus, der har spredt sig fra Kina.

Avisen Basler Zeitung skriver, at forbuddet også vil ramme koncerter og mange sportskampe. Der må højst lukkes 900 tilskuere ind til sportskampe.

Det vil i weekenden komme til at berøre en række fodboldkampe og ishockeykampe.

Antallet af bekræftede tilfælde af coronavirus i Schweiz er fredag steget til 15. Flere end 100 mennesker er sat i karantæne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce