Annonce
Østjylland

Sciencedag på gymnasiet i Odder

<p>Projekt Sciencedag har ni års fødselsdag. Målet er at stimulere flere elever til at vælge naturvidenskab både på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.</p>

700 unge skal torsdag arbejde med naturvidenskab på Odder Gymnasium i forbindelse med Projekt Sciencedag.

Annonce

»Vidunderlige vilde verden« er den fælles overskrift for de godt 700 unge mennesker, der igen i år samles omkring naturvidenskab på Odder Gymnasium. Elever og gæster mødes torsdag 24. september på Odder Gymnasium og skal gennem dagen arbejde med: »Hvordan kan vi gøre vores VVVerden bedre, sundere og mere spændende samtidig med at vi passer godt på den?«

Trine Bilde, Aarhus Universitet indleder dagen med indvie deltagerne i edderkoppernes vilde verden, og hvorledes hanedderkopperne udtænker og afprøver vidunderlige ideer for at opnå parring. Til illustration af det er Jordbrugets Uddannelsescenter inviteret. De medbringer blandt andet levende vilde dyr som edderkopper og skorpioner, slanger samt et husdyr i form af intet mindre end en levende malkeko.

1.g eleverne vil sammen med gæsterne eksperimentere og blandt andet undersøge elasticitet af madvarer, forsøge sig med forskellige emulgatorer, teste egen smagssans og dissekere indvolde for at undersøge disses funktion. Endvidere får man besøg af Nanoscience, Aarhus Universitet, som vil indvie eleverne i det hotteste indenfor nanoverdenen og UngEnergi, der sammen med gæsterne vil afprøve mulighederne for bedre udnyttelse af energi blandt andet i fremstilling af mad.

Alle deltageres konkrete ideer og tanker fra dagen skrives og illustreres på »The Big Picture« - en væg, som bliver skabt i løbet af dagen af deltagerne. I løbet af dagen vil man kunne interviewe Allan Ludvigsen og Frederik Woldenhof, som i sommer kørte 1000 km på løbehjul og i den forbindelse indsamlede penge til Kræftens Bekæmpelse.

Scenen og formidlingen er ikke kun forbeholdt gymnasiets egne elever. Igen i år har 9. klasserne tilmeldt sig konkurrencen, hvor de skal dyste om at formidle deres eget naturvidenskabelige projekt til et dommerpanel. Vinderne skal besøge Nanoscience på Aarhus Universitet, hvor de præsenteres for nanodelen af vores vidunderlige vilde verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce