Annonce
Østjylland

Sciencedagen holder stadig

<p>Odder Gymnasiums Sciencedag bød blandt ­andet på levende dyr, forsøg og foredrag.</p>

Torsdag var Odder Gymnasium vært for den 9. udgave af den såkaldte Sciencedag, hvor naturvidenskaben sættes i fokus, både ved praktisk tiltag som forsøg og i form af foredrag.

Og dagen har stadig sin berettigelse, siger Lise Lotte E. Hansen, pædagogisk leder på Odder Gymnasium.

Annonce

»Konceptet holder bestemt, men vi justerer selvfølgelig også undervejs. I år havde vi en god kombination af en dygtig foredragsholder i form af Trine Bilde fra Aarhus Universitet samt en række stande, hvor der blev udført forskellige forsøg,« fortæller Lise Lotte E. Hansen og hæfter sig ved, at dagen også er god træning for gymnasieleverne.

U«d over at udføre nogle forsøg skal 1. G-eleverne også formidle det, de laver, videre til de besøgende 9. klasser. Det er bestemt også noget vores elever lærer noget af. Vi ved fra de tidligere år, at noget af det, eleverne fra 9. klasse ser på Sciencedagen, er med til at overbevise dem om, at de skal gå gymnasievejen, og så har vi jo gjort noget rigtigt,« siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce