Annonce
Aarhus

Scoop for nyt bevægelseshus: Aarhus får klatrefaciliteter i verdensklasse

Aarhus Klatreklub har fået tilsagn fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om en donation på tre millioner kroner til klatrevægge og faldunderlag i det kommende Bevægelseshus i Gellerup. Arkivfoto: Timo Battefeld
Aarhus Klatreklub får klatrevægge af højeste standard i det kommende bevægelseshus under Sport- og Kulturcampus i Gellerup. Det skyldes en fondsdonation på tre millioner kroner.

AARHUS: Det kommende Bevægelseshus i Gellerup får klatrefaciliteter af fineste karat.

Aarhus Klatreklub har fået tilsagn fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om en donation på tre millioner kroner til klatrevægge og faldunderlag i det kommende Bevægelseshus.

Huset opføres af Aarhus kommune som en del af et nyt Sport- og Kulturcampus i Gellerup.

- Med denne donation, kan vi opføre klatrevægge af højeste standard og give Aarhus og Danmark en unik klatrefacilitet i international klasse. Vi glæder os til at blive en del af Aarhus Kommunes satsning for at bringe sport og kultur ind i hjertet af Gellerup, siger bestyrelsesformand for Aarhus Klatreklub, Asger Eller.

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er i gang med at udvikle og opføre Sports- og Kulturcampus. Sports- og Kulturcampus skal være det nye samlingssted i Aarhus med stærk arkitektur og op mod 600.000 besøgende årligt.

Projektet består af seks nyopførte indendørs og udendørs faciliteter, der alle får et nyt og særligt tvist. En syvende facilitet, Verdensbadet, er fortsat under udvikling.

Annonce

Høje ambitioner

Aarhus Klatreklub er ved at vokse ud af sine nuværende lokaler.

De nye lokaler i Bevægelseshuset bliver større, og de er indrettet ene og alene med henblik på klatring.

Aarhus Klatreklub regner med, at A.P. Møllerfondens donation vil gøre det muligt at mere end fordoble de nuværende klatrearealer,

- Sports- og Kulturcampus er et spændende projekt, som vil samle forskellig sport og kultur under samme ramme. Jeg vil gerne takke A.P. Møller Fonden for deres bidrag, som er en flot anerkendelse af hele projektet og af klatreklubbens arbejde for at sætte et højt ambitionsniveau, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Bevægelseshuset skal udover Aarhus Klatreklub også huse fodboldklubben ACFC, Cirkus Tværs, samt FGU Midtby (tidligere Gøglerskolen), og bliver på den led et multihus med fokus på sport, bevægelse og uddannelse.

Bevægelseshuset forventes at åbne i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce