Annonce
Østjylland

Se alle billederne: Føddernes folkefest på Østervold

Foto: Annelene Petersen
Aldrig før har så mange løbet og gået gennem Randers Midtby til den årlige Randers City Stafet.

Randers: Op mod 798 par fødder satte rekord onsdag aften, da Østervold lagde start og mål til den årlige Randers City Stafet.

I alt 115 hold a fem løbere gav sig i kast med distancen 3,5 kilometer på en rute i det centrale Randers. En klar fremgang i forhold til året før, hvor 92 hold løb med.

223 havde valgt at gå en enkelt runde. Sidste år foretrak 142 at gå frem for at løbe, mens der i debutåret for fodgængere i 2017 blot var tilmeldt 46 på den langsomme distance.

Borgmester Torben Hansen (S) talte ned fra fem og satte med et tryk i kompressorhornet fut i løbet, der var omkranset af en større folklore i form af pølsemænd, pensionister, ballonsælgere, babyer i barnevogne og almindelige tilskuere, der nød, at regnen udeblev, så de halvskæve fliser på Østervold undgik at blive glatte og farlige for løberne.

Inden start uddelte arrangørerne to checks a 10.000 kroner til godgørende formål.

Den ene gik til Broen Randers, der er en ny organisation, der hjælper børn ud af deres ensomhed og ind i nye fællesskaber. Den anden check gik til Regionspsykiatrien Randers.

Det skal tilføjes, at der kan være løbere, der tog turen to gange. Det er nemlig tilladt ifølge reglerne.

Der var præmier til vinderne af dame-, herre- og mixrække.

Resultaterne af aftenens anstrengelser kan ses på atletikkensvenner.dk/randers-city-stafet

Annonce
Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce