Annonce
Kultur

Se alle billederne fra årets Smukfest her

Du behøver ikke at juble helt så meget over vores billeder som de her. Men vi håber at du kan lide dem. Foto: Axel Schütt
Vi har samlet alle vores fotografers pletskud fra Smukfests 40-års jubilæum. Se dem her.

SKANDERBORG: Er du til årets Smukfest, eller vil du bare gerne have lidt af festivalstemningen hjem i stuen?

Så har vi lige, hvad der skal til - listen her med alle gallerierne fra årets festival. Vi opdaterer naturligvis listen løbende, så kig endelig ind en gang imellem.

Annonce

Regnvåd Medina spillede publikum varme

Medina spillede op til regn og sol dans med publikum på Stjernescenen på Smukfest. Foto: Michael Svenningsen

Medina spillede en af de første koncerter på årets Smukfest - i øvrigt i silende regnvejr. Det lagde dog ikke en dæmper på sangerindens koncert, som du kan se billeder fra her.

Onsdagsregnen kunne ikke skylle festen væk

Foto: Flemming Krogh

Onsdag startede Smukfest - desværre med en del regn. Det stoppede dog ikke gæsterne, der troppede op i godt humør og klar til dagens koncerter med blandt andre Medina, Peter Sommer og Suspekt.

Vi har samlet nogle af onsdagens billeder her.

Da Smukfest blev Suspekt

Foto: Michael Svenningsen

Onsdag aften bød på en koncert med de frække fyre i Suspekt, der overtog Stjernescenen og satte gang i festen.

Den havde vi sendt vores fotograf Michael Svenningsen til, og han har taget en hel stribe billeder fra koncerten. Billeder, som du kan se her.

Billederne fra den store jubilæumskoncert

Foto: Axel Schütt

Onsdag aften var hele 23 kunstnere forbi Bøgescenerne i løbet af et par timer. Anledningen var den store jubilæumskoncert, som Smukfest brugte til at fejre sin egen 40-års fødselsdag.

De mange billeder fra den koncert kan du se her.

Koncert afbrudt - Det kom ud af kontrol

Konferencier Adam Duvå Hall måtte afbryde Ude Af Kontrol koncerten på Stjernescenen i 10 minutter da presset på publikum, og specielt dem som stod tættest på scenen, blev for voldsomt. Foto: Michael Svenningsen

Koncerten på Stjernescenen med hip hop-kollektivet Ude Af Kontrol blev afbrudt på grund af at publikum blev for vilde.

- Det må godt komme ud af kontrol, men i skal passe på hinanden og være gode ved hinanden, og så skal i lade være med at presse på de forreste, som står tættest på scenen, lød det blandt andet fra scenens konferencier, Adam Duvå Hall.

Det kan du se billeder fra her.

Go Go Berlin rockede Smukfest

Go Go Berlin skal ingen steder, viste de på årets Smukfest. Foto: Michael Svenningsen

Fire år er der gået, siden Go Go Berlin sidst udgav ny musik, men nu er der endelig noget på vej. De århusianske guitargutter spillede fredag eftermiddag en koncert, som annoncerede at nu var de tilbage - og at de ikke var gået ned i gear.

De mange billeder fra den koncert kan du se her.

De nøgne kanoers indtog på Smukfest

Hold 2 med Niklas Winther Rasmussen Kristoffer Drejer andt Caspers kanoræs på Smukfest. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Caspers Nøgenkanoløb er et af de større tilløbsstykker på Smukfest. Præmien er en billet til næste års festival til begge deltagere på vinderholdet, og i år var otte hold stillet op for at konkurrere om den.

Billederne - og ja, der er nøgne mænd på - kan du se her.

Kom med på Smukfests mystiske ø

Kom med på ekspedition til ønskeøen. Foto: Michael Svenningsen

Ønskeøen er et nyt område på Smukfest, som man kun kan komme til via en kort sejltur. På øen er der gøglere, oplevelser og ikke mindst mulighed for lige at tage en puster fra den livlige festival. Vi tog med båden over for at tage en ekspedition rundt på øen.

Billederne fra den tur kan du se her.

Fra Smukfest til våd fest

Der er kommet rigtig meget vand på Smukfest. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Fredag og lørdag bød på vand. Rigtig meget vand. Så meget, at der flere steder var søer og at nogle indgange blev lukket.

Billederne af det kan du se her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Hele familien stepper op for klubben

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce