Annonce
Kultur

Se alle billederne: Ræs og godt humør til Classic Race

Der var sæbekassebiler i massevis til den officielle åbning torsdag. Foto: Steen Elsted Rasmussen
Vores Spotted-fotografer var naturligvis også på plads til årets Classic Race.

AARHUS: Hele weekenden har omkring Tangkrogen luften summet af aktivitet og brummet af bilmotorer. Der har været Classic Race, hvor der har været ræs med både nye og gamle biler, motorcykler og papkassebiler.

Vi dækkede begivenheden tæt hele weekenden, men udover vores journalist var flere af vores Spotted-fotografer også på plads. De billeder er samlet i et stort galleri på cirka 800 billeder, som du kan klikke dig igennem via linksene herunder:

Annonce

Torsdag - billeder af Steen Elsted Rasmussen

Lørdag var det de "voksne" biler, der var på banen. Foto: Jan Lauridsen Andersen

Torsdag åbnede Classic Race officielt, hvor der blandt andet var sæbekasseløb på programmet.

Her havde børn i massevis lavet kulørte og fantasifulde biler, som de kørte ræs i - blandt andet med prinsesse Athena som deltager.

Steen Elsted Rasmussens billeder fra torsdagen kan du se her

Lørdag - billeder af Jan Lauridsen Andersen

Der var god opbakning til årets Classic Race. Foto: Steen Elsted Rasmussen

Lørdag morgen blev skudt i gang i tåge, som dog lettede i løbet af dagen, som også startede med ræs med især klassiske biler og motorcykler.

Jan Lauridsen Andersen har taget billeder af bilerne, som du kan se her.

Lørdag - billeder af Steen Elsted Rasmussen

Benny og Olsen Bandens bil var kommet til Aarhus - det samme var lovens lange arm dog. Foto: Michael Trebbien

God stemning, godt humør og godt vejr - det er jo hele tre ting på en gang. Og det gjorde da også, at en masse århusianere havde fundet sig til rette på tribunerne lørdag.

Det - og selvfølgelig en masse biler - kan du se Steen Elsteds Rasmussens billeder af her.

Lørdag - billeder af Michael Trebbien

Der var lidt flere skyer søndag, men det dæmpede dog ikke humøret. Foto: Steen Elsted Rasmussen

Lørdag bød også på en særlig gæst - Olsen Bandens bil fra filmene dukkede nemlig op sammen med Benny, som gjorde sit for at holde humøret højt.

Det kan du se Michael Trebbiens billeder af her.

Søndag - billeder af Steen Elsted Rasmussen

De klassiske biler var igen på banerne ved Tangkrogen søndag. Foto: Jan Lauridsen Andersen

Søndag var sidste dag i årets Classic Race, og på trods af en lidt lidt overskyet start på dagen, så var både gæster og kørere på plads og i godt humør.

Steen Elsted Rasmussen var også med - hans billeder kan du se her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce