Annonce
Aarhus

100 meter høj skorsten væltet på Aarhus Havn: Ejer er mystificeret

Vejen omkring havnekajen er spærret, mens tekniske undersøgelser skal klarlægge, hvordan den 100 meter høje skorsten kunne vælte. Foto: Axel Schütt
Det var en relativ ny skorsten, der sent onsdag aften væltede ned af en bygning på Aarhus Havn og ned over vejen. Teknikere og ejeren af bygningen er i fuld gang med at finde ud af, hvordan det kunne ske.
Annonce

AARHUS: Sent onsdag aften væltede en 100 meter lang skorsten ned fra en fabrik på Aarhus Havn, ned over vejen og ud i havnebassinet.

Hvorfor ved ingen endnu, men ejeren af bygningen, Himmerlands Grovvare, er både chokeret og mystificeret.

- Vi kom ned på havnen torsdag formiddag, og nu skal vi prøve at finde ud af, hvad der er sket, siger Torben Frederiksen, der er direktør i virksomheden.

Den enorme stålskorsten er sat på bygningen i 2005 og er derfor relativt ny, hvilket gør forundringen større hos ejeren.

- Vi er uforstående over, hvordan det kan ske. At den kun er 15 år gammel, gør det endnu mere mystisk, siger Torben Frederiksen.

Annonce

Blæsende nat

Selvom det blæste voldsomt onsdag aften, så understreger Per Bennekov fra Østjyllands Politi, at det har blæst væsentligt mere på andre dage, imens skorstenen har stået på havnen.

Sådan ser det ud fra taget af Himmerlands Grovvarers fabrik. Man kan lige ane, hvor lang skorstenen er, da et stykke af den slår et knæk og fortsætter ud under vandet. Foto: Lars Birk Jørgensen

Derfor vil politi og teknikere de næste dage undersøge, hvordan den store skorsten kunne vælte.

Annonce

Store spændebånd

Flere undrede sig over politiets første udmelding om, at skorstenen var sat fast med spændebånd.

Men det er ikke spændebånd, som almindelige mennesker forstår dem, forklarer Torben Frederiksen.

Foto: Axel Schütt

- De er enorme, og er i virkeligheden store jernbeslag, som har været sat fast på bygningen, siger direktøren for Himmerlands Grovvare, der er lettet over, at det skete om natten.

- Det eneste vi kan glæde os over, er, at det skete på et tidspunkt, hvor der ikke var personer på havnen.

Annonce

Både skal omdirigeres

Politiet afspærrede havnekajen ved Danziggade og Vilnagade, der ligger ud til bassin 3 nær Kødbyen, tidligt torsdag morgen. Den afspærring kan være der i flere dage.

Men den væltede skorsten har også betydning for trafikken i vandet, fortæller direktøren på Aarhus Havn.

- Vi er lige nu en koordinerende faktor i arbejdet. Vi skal samtidig have en dialog med nogle af havnens kunder, som ikke kan sejle ind i bassinet. Derfor skal vi også ud at opmærke, hvor bådene kan sejle, mens andre skal omdirigeres, siger Thomas Borch.

Himmerlands Grovvare producerer foder til grise og kvæg i bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce