Annonce
Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Et lys for hver hjemløs. Foto: Kim Haugaard

AARHUS: Mandag aften var der en smule mere lys på Bispetorvet, end der plejer at være sådan en mørk novemberaften. 750 lys - et for hjemløs i Aarhus - tændte lidt håb om bedre tider for de, der lever på kanten af samfundet.

- Tusind tak til alle jer, der trodsede kulden og hjalp os med at sætte lys på de 750 hjemløse i Aarhus, lyder det fra arrangørerne Kirkens Korshær i et opslag på Facebook.

Lystændingen i Aarhus skete samtidig med en lignende begivenhed i 24 andre danske byer - blandt andet i Randers, Silkeborg, Horsens og Vejle.

- Vi ønsker med lystændingen at vise hvor mange hjemløse, der er i vores byer rundt om i Danmark og skabe en bedre forståelse af omfanget. Det gør vi ved, at hver by tænder lys svarende til byens antal hjemløse. Det vil sige, at vi i Aarhus tænder 750 lys, sagde Niels Bjørnø, regionsleder i Kirkens Korshær forud for markeringen.

Kirkens Korshær håber, at der bliver færre lys at tænde næste år.

Annonce
Mange trodsede kulden. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Kirkens Korshær håber på færre lys næste år. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce