Annonce
Aarhus

Se billederne: Byg og Bo viser topmoderne huse frem i Hinnerup

Flere familier var taget til Favrskov Kommune for at se de otte nybyggede huse, der alle bød på noget forskelligt stilmæssigt. Det gav gode ideer og inspiration med hjem til deres egne bygselv-projekter, løs det fra flere fremmødte. Foto: Axel Schütt
Mange familier havde taget turen til Favrskov Kommune for at se udstillingen Byg og Bo, der i år bød på otte forskellige nybyggerhuse. Der var både inspiration, gode råd og franske hotdogs at komme efter. Udstillingen er åben påsken ud og periodevist frem til januar.
Annonce

HINNERUP: Solen stod højt over Hinnerup, da Byg og Bo for 23. gang kunne vise topmoderne nybyggerhuse frem lørdag i påsken.

Otte huse stod klar til at blive vist frem af forskellige danske byggefirmaer, der bød på på lidt af hvert arkitektonisk og indretningsmæssigt.

Og det viste sig at kunne tiltrække en del mennesker. De moderne huse og det gode vejr tiltrak nemlig mange familier og par, der havde taget køreturen til Favrskov Kommune. Flere af dem kom langvejsfra for at få inspiration og gode råd med sig hjem - og et af parrene var Malene og Thorkild Pape Johnsen.

De var hoppet i bilen med deres kun 11 måneder gamle søn for at få gode ideer til, hvordan deres kommende hus skal se ud. Lige nu bor de i en lejlighed i Aalborg, men har planer om at bygge hus i nærheden af Silkeborg for at komme tættere på familien.

- Vi er kommet for at få inspiration til, hvordan vores nye hus skal se ud. Hvordan er rumfordelingerne, hvilke nye, fede løsninger er der, og hvad er de opmærksomme på, som vi ikke er? Den slags, fortalte parret.

Parret har ledt efter inspiration længe og set bolig- og nybyggerprogrammer for at se, hvilke smarte løsninger der findes, som de ikke lige selv kommer på. Men i dag kunne de med egne øjne se, hvilke muligheder der er, forklarede parret.

Det aalborgensiske par var dog ikke de eneste, der var kommet langvejs fra. Også Lene og Thomas Gadekær havde taget køreturen fra Sæby med deres søn, Tristan, på ni år.

- Vi var afsted til Byg og Bo sidste år, og i år kommer vi for at se, hvad der er er nyt og få inspiration med hjem til det hus, vi er i gang med at bygge. Det er supergodt lige at se de forskellige bud på, hvordan lysindfaldet kan være for eksempel, fortalte de.

Vi er kommet for at få inspiration til, hvordan vores nye hus skal se ud. Hvordan er rumfordelingerne, hvilke nye, fede løsninger er der, og hvad er de opmærksomme på, som vi ikke er? Den slags.

- Malene og Thorkild Pape Johnsen

Annonce

Altid i Aarhus-området

Andre par var kommet for enten at blive bekræftet i de valg, de allerede har taget i deres byggeproces. Morten og Hanne Callesen fra Vejle er allerede i gang med at bygge deres nye hus, men de manglede stadig lidt inspiration til haven og terrassen.

- Det er en mulighed for lige at få inspiration til indretningen af selve huset og bekræftelse på, at vi har taget nogle gode og rigtige valg i byggeprocessen, sagde de.

Sarah og Jens Christian Munkgaard er til gengæld først næsten lige begyndt. De har ventet længe på, at det blev deres tur til at bygge et nyt hus, da de har være til Byg og Bo i tre-fire år, men nu er det endelig året, hvor de selv bygger.

- Vi er ved at bygge et helt nyt hus i nærheden af Silkeborg, så vi er kommet for at få inspiration til indretning af huset og til, hvordan man får plads til tre børn, sagde de blandt andet.

Sidste år var Byg og Bos udstilling i Skanderborg Kommune ved Fruering Skovmark, og her var der mange tusinde besøgende i løbet af påskedagene. I 2017 var udstillingen i Solbjerg i Aarhus Kommune, og det kendetegner meget godt hele princippet bag Byg og Bo.

Byg og Bo er nemlig altid geografisk placeret i Aarhus-området. Det inkluderer også oplandskommunerne- og områderne som Galten, Hadsten, Skanderborg, Hørning, som alle har lagt jord til Byg og Bo. Og i år er det altså Hinnerup i Favrskov Kommune, du skal svinge forbi, hvis du vil se de otte nybyggerhuse.

Hvor og hvornår kan man se husene?

 • Udstillingen har åbent hele påsken fra klokken 10:00 til 16:00.
 • Herefter er husene åbne hver søndag klokken 13:00 til 16:00.
 • Udstillingen er åbent hver søndag helt indtil den 26. januar 2020. Enkelte huse kan dog have lukket i juli.
 • Det er gratis at besøge Byg og Bo-udstillingen.
 • Adressen er Skellet 1-9, 8382 Hinnerup

Historien bag Byg og Bo

 • Sammenslutningen 'Byg og Bo' består af danske byggefirmaer.
 • Der afholdes ny udstilling hvert år som løber fra forår og året ud.
 • Idéen med en samlet udstilling er at give de kommende bygherrer bedre mulighed for nemmere oversigt af de muligheder de enkelte byggefirmaer kan byde på.
 • Byg og Bo-konceptet har eksisteret i cirka 30 år.
 • Konceptet opstod, da daværende rådmand i Aarhus Kommune, Olaf P. Christensen og bankdirektør Hans Lund, indkaldte interesserede håndværksfirmaer i Aarhus og omegn til et møde med henblik på at etablere en byggeudstilling i Aarhus.
 • I nyere tid er det 23. gang, at dørene bliver sleåt op for nysgerrige familier i samarbejde med forskellige danske byggefirmaer.
 • Udstillingen har altid geografisk været placeret i Aarhus-området, oftest i med Aarhus Kommune, men også med oplandskommunerne. Solbjerg, Galten, Hadsten, Skanderborg, Hørning og Hinnerup har alle lagt jord til Byg og Bo.
 • Kilde: Byg og Bo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce