Annonce
Aarhus

Se billederne: Byggelegeplads dukket op i Midtbyen

Lene Nicholaisen var på byggelegeplads med sine børnebørn, Hugo og Virgil Ellemose Lorenzen. Hunden Timi fulgte nysgerrigt arbejdet. Foto: Flemming Krogh
Byggelegepladsen Vildskaben er poppet op på Brobjergskolen i efterårsferien.

AARHUS: Efterårets første storm har lagt sig, og solen kigger forbi. Vejret er perfekt til at tage hamre, save og boremaskiner i brug, for at bygge sit eget skur, skilt eller hvad man nu finder på i den lille, grønne oase i midtbyen tæt ved Musikhuset.

Folkene bag Den Hemmelige Klub byder indenfor i en midlertidig byggelegeplads på Brobjergskolen, hvor en spejdergruppe før holdt til.

Heldigvis har spejderne efterladt rafter og pæle, som byens ferieramte børn kan hamre og save i.

‘Vildskaben' kaldes området i denne uge, hvor duften fra et bål blander sig med lydene af dunkende hamre.

De to brødre Hugo og Virgil Ellemose Lorenzen har travlt med at gøre et flag monteret på træpæle færdigt.

- Vi gravede selv hullerne med pæleboret, og nu er flaget næsten færdigt, lyder det stolt fra lillebror Hugo.

Et par søm stikker ud, de må bankes helt i bund. Det klarer storebror Virgil med øvet hånd.

De to kvikke drenges mormor er også med. Hun holder sig i behørig afstand sammen med hunden Timi.

- Det er dejligt, at vi kunne komme her i dag. Det vil jeg hellere end at tage i Djurs Sommerland eller i Tivoli. Her får mine børnebørn brugt noget værktøj. Det har de godt af, mener Lene Nicholaisen, der læste om begivenheden på Facebooksiden Frederiksbjerg Skoles Venner.

Annonce

Vildskaben

Vildskaben er inspireret af efterkrigstidens oprindelige skrammellegepladser. For at komme ind i Vildskaben skal man være to: Et barn og en voksen, for Vildskaben kan godt være et lidt farligt sted, hvor man kan komme til skade, hvis man ikke passer på. Men samtidig er det en magisk verden hvor man kan bygge så vildt man vil.

En mystiske vagt byder velkommen og hjælper deltagerne med at finde deres nye vild-navn, og bagefter er det bare at gå igang med at save, hamre, grave, bygge, male, forvandle og måske smadre igen...

Vildskaben har åbent mandag til fredag i efterårsferien fra klokken 10.00-16.00. Lørdag og søndag er Vildskaben åben klokken 10.00-14.00

Det er gratis at bygge og smadre, men man skal passe på sig selv og de andre.

Vogteren lokker flere til

Risikoen for, at drengene slår sig over fingrene, lever bedstemoren med.

- Det er ok at slå sig lidt. Bare man ikke dør af det, smiler Lene Nicholaisen, som skynder lidt på drengene, da de tre skal i sommerhus ved Ebeltoft.

- Så skal Virgil og jeg bygge vores egne stole i træ, lyder det selvsikkert fra Hugo, som ikke er bange for at tage et værktøj i hænderne.

Foran indgangen står en vogter fra Den Hemmelige Klub. Med sin maske og uniform forsøger han at tiltrække sig opmærksomhed og lokke flere af byens børn ind på legepladsen, hvor der er plads til at bruge kræfter udendørs.

Den Hemmelige Klub står også bag et rødt legetårn på Frederiksbjerg. Tårnet er udformet som et træ og er tænkt til at skabe ro og fordybelse, når børnene kravler indenfor. På den måde skaber Den Hemmelige Klub aktiviteter til børn uanset behov og temperament. Det røde legemøbel står på Chr. Kiers Plads og kan bruges i denne uge. Når efterårsferien slutter, kommer det røde tårn i hi for vinteren.

Voksne må gerne bygge med på Vildskaben, som en midlertidig byggelegeplads kaldes ved Brobjergskolen. Teddy Vendeltorp er en del af Den Hemmelige Klub i denne uge. Foto: Flemming Krogh
Hugo Ellemose Lorenzen på syv år hamrede løs på byggelegepladsen. Foto: Flemming Krogh
Maling, værktøj og søm får man uddelt gratis. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce