Annonce
Kultur

Se billederne: De optrådte til Smukfests store jubilæumskoncert

23 kunstnere spillede et nummer hver i løbet af aftenen - undtagen Kasper Eistrup, som fik lov at spille to Kashmir-sange. Fotos: Axel Schütt
23 kunstnere på en roterende scene var menuen onsdag aften på Smukfest, da festivalen fejrede sin 40-års fødselsdag.

FESTIVAL: Onsdag aften blev Smukfests 40-års jubilæum markeret med en koncert af de helt store. 23 artister - som skulle have været 24, men Nanna måtte aflyse - spillede på Bøgescenerne, blandt andet ved hjælp af en roterende mekanisme, der gjorde skiftet mellem dem hurtigere.

I løbet af et par timer kom vi omkring alt fra Lars Lilholt, MC Einar, Kasper Eistrup og Ray Dee Ohh. Der var noget for enhver smag, og der blev sunget med det hele. På listen herunder kan du se både billeder og små reportager fra koncerten.

Annonce

Sebastian: Du er ikke alene

Foto: Axel Schütt

Sebastian med solbriller på og stående mellem de to scener sit hit mutters alene med sin guitar. Han var første navn til den store koncert, og allerede fra start gjaldede pladsen af fællessang.

Laid Back: Maybe I'm crazy

Foto: Axel Schütt

Tilbagelænet er måske den bedste beskrivelse af Laid Back, som spillede "Maybe I'm Crazy" for de mange fremmødte publikummer.

Malurt: Superlove

Foto: Axel Schütt

Vil du, vil du, vil du break my heart - en veloplagt Michael Falch gav den som danser hele Bøgescenen rundt under nyligt gendannede Malurts indslag til koncerten.

Sneakers: Woodoo

Foto: Axel Schütt

Sanne Salomonsen høstede aftenens første store bifald, da hun gik på scenen som repræsentant for Sneakers og sang "Woodoo".

Gnags: Slingrer ned ad vestergade

Foto: Axel Schütt

Peter A.G. rystede hovedet i vanlig stil, mens han slingrede ned ad Vestergade - og ifølge en af vores reportere på stedet, blev der da også røget en stråhat eller to blandt publikum.

TV-2: Rigtige mænd

Foto: Axel Schütt

Ulasteligt klædt som altid gik Steffen Brandt på scenen og indtog den som sin hjemmebane. Der blev klappet taktfast til "Rigtige Mænd", og Brandt tog også på sig at introducere bandet - The Antonelli Orchestra.

Gangway: My girl and me

Foto: Axel Schütt

Efter Steffen Brandt roterede scenen igen, og ud kom Gangway - som sang om at være "never to drunk to fight like cats and dogs all night."

Dodo & The Dodos: Vågner i natten

Foto: Axel Schütt

Aftenens første store fællessang kom, da Dodo & The Dodos kom på scenen med "Vågner i natten." Publikum glædede sig så meget til at synge med på omkvædet og dets intro "Mon du har det lissom miiiiig", at de en enkelt gang kom for tidligt i gang.

MC Einar: Jul, det' cool

Foto: Axel Schütt

Der er stadig lige lidt over fire måneder til jul. Men da MC Einar gik på scenen i pels og solbriller, var det som om, at det var en af "de dage i november engang."

OneTwo: Den bedste tid

Foto: Axel Schütt

OneTwo, alias Cæcilie Nordby og Nina Forsberg, tog sig en svingom og sang sig igennem hittet "Den Bedste Tid", som især den kvindelige del af publikum var helt med på.

D-A-D: Sleeping my day away

Foto: Axel Schütt

Aftenens første store rockdrøn kom fra de rutinerede ko-punkere i D-A-D. Fællessangen udviklede sig til fællesskrål, og selv stenansigtet Jacob Binzer måtte flere gange trække på smilebåndet, mens brormand Jesper kom med et af sine karakteristiske udbrud: "For fanden i helvede, Skanderborg!"

Lars Lilholt: Kald det kærlighed

Foto: Axel Schütt

Næste levende billede på den roterende scene kommer fra et sted ikke så langt fra Skanderborg - Silkeborg. Det var spillemanden Lars Lilholt, der spillede en vaskeægte klassiker i Smukfest-regi: "Kald Det Kærlighed."

Ray Dee Ohh: Jeg vil la' lyset brænde

Foto: Axel Schütt

Maria Bramsen var uden sin makker i Ray Dee Ohh, Caroline Henderson, onsdag aften i bøgeskoven, men det gjorde tilsyneladende ikke noget. I hvert fald agerede publikum gerne backupvokal på kæmpehittet "Jeg vil la' lyset brænde."

Sandmen: 5 minutes past loneliness

Foto: Axel Schütt

Og så vendte rocken tilbage til Bøgescenen. Sandmen gav publikum et los bagi med deres store hit "5 minutes past loneliness."

Hanne Boel: Don't know much

Foto: Axel Schütt

Der manglede ikke sange om kærlighed på aftenens repertoire. En af dem kom fra Hanne Boel, som, hvis man skal tage hendes store hit for pålydende, dog ikke ved så meget om netop det.

Dizzy Mizz Lizzy: Waterline

Foto: Axel Schütt

"Er der nogen, som er til ond tråd?" spurgte aftenens konferencier, Søren Rislund, fra scenen. Den onde tråd stod Dizzy Mizz Lizzy for, i denne omgang i form af "Waterline."

Michael Learns To Rock: That's why

Foto: Axel Schütt

I afdelingen for flødepop finder vi det nærmest legendariske band Michael Learns To Rock, som i 1988 faktisk vandt en talentkonkurrence i Århus Stiftstidende. Over tredive år efter stod de på Bøgescenerne, hvor de sang og spillede deres store hit "That's why."

Poul Krebs: Sådan nogen som os

Foto: Axel Schütt

Efter Michael Learns to Rock ventede endnu en af de helt store veteraner på den danske musikscene, Poul Krebs, som med hjælp fra Michael Falch sang om, at "Sådan nogen som os" jo har brug for en kæreste. Og det kan han have ret i.

Aqua: Roses are red

Foto: Axel Schütt

Ser man på international succes, er der nok næppe noget dansk band, som kan komme op i nærheden af Aqua. Onsdag aften gav de festen endnu mere liv med sangen "Roses are red."

Søs Fenger: Inderst inde

Foto: Axel Schütt

Efter Aqua kom vi ned i gear igen. Søs Fenger gik på scenen og spillede sit store hit "Inderst inde" med ordene "Her kommer en sang om at passe godt på hinanden, det vil jeg gerne huske jer på. Husk at være søde og rare, det er det vigtigste."

Kashmir: Graceland og Rocket Brothers

Foto: Axel Schütt

Kashmir er ellers et navn, som man har skulle kigge langt efter på festivalplakaterne de sidste mange år. Men forsanger Kasper Eistrup - der efter eget udsagn stod på scenen for første gang i fem år og fire dage - fik helt undtagelsesvis lov at spille to sange - Graceland og Rocket Brothers. En på mange måder perfekt optræden fra Eistrup, der også var tydeligt rørt.

Martin Brygmann: For kendt, Jeg vil i seng med de fleste og Vi Skal Ud i det blå

Foto: Axel Schütt

Som aftenens næstsidste nummer fik vi også aftenens eneste medley, eller potpourri om man vil. Martin Brygmann indtog scenen og spillede sange fra Lex og Klatten og Det Brune Punktum.

Brødrene Olsen: Smuk som et stjerneskud

Foto: Axel Schütt

Som det allersidste nummer gik brødrene Jørgen og "Noller" Olsen på scenen og leverede en klassiker fra det internationale Melodi Grand Prix - "Smuk som et stjerneskud" fik lov at lukke festen, inden der stod engelsk gavflab på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce