Annonce
Danmark

Se billederne: Enorme badedyr kører rundt i det danske sommerland

En læser skriver: "Rigtige mænd kører med deres badedyr på taget". Foto: Jonathan Pedersen

Når man kører rundt i det danske sommerland i 25-30 graders varme, kan man måske blive i tvivl, om man har fået hedeslag, når man ser en kæmpestor pink flamingo eller en enhjørning på en trailer eller på taget af en bil.

Men bare rolig, det er ikke varmen, der gør, at man ser syner. Den er god nok.

Kæmpe badedyr fragtes i disse dage rundt omkring i Danmark.

Fredag har avisen modtaget flere billeder på Facebook af kæmpestore badedyr, efter JydskeVestkysten bragte en artikel om en stor, pink flamingo.

En gruppe unge fra Aabenraa har købt den store flamingo med plads til 10 personer, og den er de seneste par dage set ved flere strande i Aabenraa. Og så er den også set på flere sønderjyske veje, når den er blevet fragtet til og fra stranden.

Det har fået adskillige læsere til at kommentere artiklen på Facebook og sende billeder af flere store badedyr, som fragtes rundt i Danmark i hedebølge-dagene.

Der er altså flere kæmpe flamingoer, der fragtes rundt på trailere eller på taget af biler i det danske land. Også enorme badedyr i form af enhjørninger og badeænder fragtes i disse dage til og fra strande på forskellig vis.

Noget tyder på, at der måske vil komme endnu flere. Flere læsere kommenterer artiklen med "sådan en må vi have", " vi har traileren! Ska' vi også ha’ fuglen? " og "skal vi have sådan en med på ferie?".

Vi har samlet alle billederne, som vi har modtaget fra læsere i hele Danmark, i et galleri. Vi tilføjer løbende flere.

Annonce
Flere flamingoer transporteres rundt på trailere. Foto: Samantha Hejjo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce