Annonce
Erhverv

Se Billederne: Fødevarecenter i Skejby vil tredoble ansatte og ti-doble areal

<p>Sådan ser visionen ud med at skabe et førende innovations- og vækstcenter i Danmark. Visualisering: 3XN</p>

Agro Food Park i Skejby har store ambitioner om at tredoble antallet af ansatte fra 1000 til 3000 i 2030. Håbet er at blive landbrugets Silicon Valley. Se visualiseringer i bunden af artikel.

Agro Food Park, der er et innovationscenter ved Aarhus inden for produktudvikling og forskning i fødevarer, vil tredoble antallet af ansatte fra 1000 til 3000 i 2030.

Annonce
<p>Sådan ser visionen ud med at skabe et førende innovations- og vækstcenter i Danmark. Visualisering: 3XN</p>

Det er ambitionen med en udviklingsplan, der præsenteres onsdag, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

<p>Agro Food Park, der tæller 1000 ansatte inden for produktudvikling og forskning i fødevarer, har store vækstplaner. I 2030 skal innovationscentret beskæftige 3000 personer og tidoble antallet af etagemeter. Arkivfoto. Scanpix/Axel Schütt</p>

»Fødevareerhvervet skal udvikle sig - vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye innovative samarbejder med åbent sind,« siger Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer.

<p>Sådan ser visionen ud med at skabe et førende innovations- og vækstcenter i Danmark. Visualisering: 3XN</p>

Det er Landbrug & Fødevarer, der ejer Agro Food Park. 75 forskellige virksomheder med tilsammen 1000 ansatte arbejder i dag ved innovationscentret i Skejby i det nordlige Aarhus.

Agro Food Park et slags bofællesskab for virksomheder, der alle har det til fælles, at de beskæftiger sig med forskning inden for fødevarer.

Inden længe vil Agro Food Park også blive adresse for mejeriselskabet Arla's nye globale innovationscenter.

De mange nye medarbejdere betyder, at innovationscentret vokser fysisk. Planen er at tidoble Agro Food Park's areal til 300.000 etagemeter i 2030.

I Aarhus Kommune ser teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S) frem til, at planen om en udvidelse af innovationscentret realiseres.

»Agro Food Park er på mange måder et billede på, hvordan fremtidens erhvervsområde skal se ud.«

»Det er tæt og intenst, det bringer medarbejderne sammen, og så er det bundet op på letbanen,« siger Kristian Würtz med henvisning til centrets placering nær den kommende letbane i Aarhus

Udviklingsplanen præsenteres onsdag i Aarhus for 300 topfolk inden for landbrugs- og fødevaresektoren.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce