Annonce
Østjylland

Se billederne fra det enorme dødsbo: Familiegården uden arving

Foto: Mathias Fredslund Hansen

En vellidt mand uden familie har levet sit liv og er død. Der er ingen arvinger, så derfor modtager staten hele arven, medmindre man finder et testamente i det hav og ting og sager, der står tilbage.

Når du kører forbi i bil, ser du kun en gård af ældre dato. Græsset er slået, og gårdspladsen står pænt. Men indenfor, i et hjem i Mellerup, åbenbarer der sig spor fra et helt liv, ja formentlig flere liv.

Gården har tilhørt Niels Iver "Siver" Blichfeldt Jørgensen, og den ville til næste år have været i familiens eje i 100 år. For nogle uger siden døde "Siver", og han efterlod sig ingen arvinger. Lige nu er de 300 kvadratmeter indbo ved at blive gjort klar til auktion. En auktion over spor fra et liv, flere liv.

"Siver" smed ikke ting ud. Hans mor døde i 2010, og i skabene i den pæne stue ligger de pressede duge og servietter stadigvæk. Alt er gemt, og ingenting bliver ryddet op eller ryddet ud.

Ved entreen i den gamle gårdbygning hænger både farens og morens frakker. Ser man bort fra et tykt lag støv, kunne de være hængt på bøjlen i morges.

Annonce
Foto: Mathias Fredslund Hansen

Et spartansk liv

Esben Jensen og Mogens Christensen fra Campen Auktioner skal sørge for, at alle Sivers ejendele uden for stuehuset bliver lagt frem og klargjort til auktion.

For Mogens' vedkommende er dette det femte dødsbo, han er ude ved i år. Dette er dog et af de største og mest omfangsrige, han nogensinde har været vidne til.

- Det er ærgerligt at se en mand, der har haft midlerne til at leve et liv, som efter alle andres standarder ville være et godt liv, vælge at lade tingene stå til og på mange måder leve så spartansk, siger Mogens Christensen.

Al stuehusets inventar bliver solgt som et samlet nummer, når auktionsfirmaet i næste uge skal omsætte det til et beløb, der skal tilfalde staten. Så her skal alt rodes igennem for at kontrollere, at ingen dokumenter med personfølsomme oplysninger kan blive fundet og misbrugt.

Campen Auktioner holder allerede nu en netauktioner over "Sivers" maskiner, og den tredje og sidste del af auktionen forventes at være klar i december.

Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce