Annonce
Kultur

Se billederne: Frihedens nye scene triumferede - nogle få havde et par indvendinger

7.600 fandt vej til Tivoli Friheden, før Tina Dickow trådte ud på Tivoli Frihedens helt nye scene. Her ses et næsten fyldt område. Foto: Jens Thaysen
Publikum kunne nyde en gråvejret, bøgegrøn aften i Tivoli Friheden, hvor den nye scene skulle stå sin prøve ved årets første Fed Fredag. Både de og Tina Dickow virkede begejstrede, mens musikken og vejret spillede.

AARHUS: Der var intet optræk til københavnerkaos, da Tivoli Friheden slog gitterdørene op 6. maj for en ny omgang Fed Fredag.

Et generelt modent publikum fyldte allerede to timer i forvejen betontrapperne på hver side af plænen med rullegræslinjer. Med plads til, at i alt 17.000 mennesker ville kunne nyde Tina Dickows musik.

Og selvfølgelig se Frihedens nye scene, der lige præcis nåede at blive klar til aktion.

Annonce

(klik på et af billederne for at starte galleriet)

Tina knuselskede chancen for at være første kunstner på den nye Friheden-scene. Foto: Jens Thaysen

- Visuelt er den flot - og virkelig stor, vurderede Inge Olsen, der med veninderne Susanne Fyrst og Pia Hansen havde fundet plads på betontrinnene.

- Tidligere skulle man finde det rigtige sted for at kunne se ordentligt, men det virker til, at der er bedre udsyn nu, hvor den er drejet.

Højden ikke i top

Pia Hansen skulle opleve sin første Fed Fredag, mens de to andre var så erfarne gængere, at de kendte de helt rette tidspunkter at ankomme på - og p-pladser.

- Vi lagde godt mærke til, at det var lidt sværere at parkere. Vi tror, at der kommer mange i aften, spåede Susanne Fyrst.

- Vi har i hvert fald følt os som køer, der skulle på græs efter al den her corona.

Alt spillede, da Tina Dickow åbnede Tivoli Frihedens nye millionsatsning med manér. Foto: Jens Thaysen

Plænen fik så småt flere pletter af menneskeklynger. Udvidelsen har sørget for, at folk kunne sidde og stå med en god sjat fadølslængde mellem hinanden.

Mens klyngerne så småt blev til en menneskemængde, glimtede de røde lyspærer fra scenens jerntæppe-facade smukt blandt de udsprungne, lysegrønne bøgetræer.

Jeg gik forbi tidligere i dag omme bag scenen, hvor de testede lyden. Og det lød bare godt. Ingen skratten, ingen høje dumme toner. Dejlig, god lyd.

Brita Blichfeld

Ikke alle var dog lige glade for scenens nye udformning.

- De kunne godt have lavet den lidt højere, selve scenen, hvor musikkerne står. Jeg føler allerede, at det er svært at se for en lav en som mig, berettede "Tulle" Thomsen, der hellere så en scene i højde som dem på Smukfest.

- Det hjælper heller ikke, at skærmene i siden ikke sidder så højt. Men nu vil jeg ikke være alt for kritisk. For hold kæft, hvor har de kæmpet med at få det hele på plads. Det er konstruktivt ment.

Brita Blichfeld (tv.) og Tine Anbo var helt nye sæsonkortholdere. - Nu skulle det være nu, lød det fra dem. Foto: Jens Thaysen
Annonce

En god lyd

Hun er ikke den eneste, der laver Skanderborg-koblingen.

- Det er fantastisk, at man kan se mere af skoven bagved. Næsten som på festival i Skanderborg, fortæller Peter Voldstedlund, som har fundet sig til rette lidt længere tilbage på plænen med kammeraten Bo Øster ved sin side.

- Jeg er entreprenør og har med anlægsarbejde at gøre, så jeg undrer mig over, at der er græs helt op til baren. Det er ikke godt, når først regnen falder. Men ellers ser det virkelig kanon ud, siger Bo Øster.

Øl skulle der også til. Stemningen var let og munter. Foto: Jens Thaysen

Fed Fredag kaldte også på nogle helt nye sæsonkort-holdere. På en af asfaltstierne kunne Brita Blichfeld og Tine Anbo stå og snakke.

De var kommet i god tid for at se, om der var optræk til uroligheder a la dem i Tivoli i København, men roligt blev det.

- Ja, heldigvis. Jeg gik forbi tidligere i dag omme bag scenen, hvor de testede lyden. Og det lød bare godt. Ingen skratten, ingen høje dumme toner. Dejlig, god lyd, sagde Brita Blichfeld.

Annonce

Sang fra publikum og gratister

Lidt over 20 gik Tina Dickow så på, da den orange aftensol lige præcis bevægede sig under et gråt skydække, så den kunne lyse de grønne bøgeblade endnu mere op.

Det var en tydeligt begejstret Tina Dickow, som trådte frem. På dette tidspunkt havde 7.600 fundet deres vej til Tivoli Friheden.

Et par enkelte regndråber faldt et par timer før Fed Fredag-koncerten. Men ellers holdt det tørt. Foto: Jens Thaysen

Ikke i nærheden af kapaciteten på 17.000, men stadig nok til, at man ude bag hegnet ind til Friheden kunne høre, at publikum sang godt med på numrene.

Herude havde omtrent 25 "gratister" samlet sig så tæt på scenen, de nu kunne, så også de nynnede med på Dickows sange.Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce