Annonce
Byudvikling

Se billederne: 'Grobund' skal få ungdommen til at spire i ny bydel

'Grobund' er navnet på det kommende skole og fritidstilbud i bydel Nye. Foto: Helle Bundgaard Larsen
Rådmænd og bedømmelsesudvalg har fundet frem til det forslag, der skal skabe grundlag for det kommende skole og fritidstilbud i bydelen NYE.

AARHUS: Indbyggerne i Nye i det nordlige Aarhus kan for alvor begynde at se frem mod en ny skole i lokalområdet. Vinderen af konkurrencen om opførelsen af byggeriet, der skal forene skole og fritidsaktiviteter er blevet kåret af et enigt udvalg.

Vinderen af konkurrencen er c.c. contractor. Byggeriet skal stå færdig i efteråret 2024 og kommer til at rumme skole-, fritids- og kulturliv med blandt andet sportshal og boldbaner, ligesom der med tiden vil tilføjet et dagtilbud til de yngste.

Det nye projekt får navnet "Grobund" - et sted, hvor børn og unge kan gro og fællesskaber spire.

Annonce
Det nye forslag skal samle skole, sport og fritid, og vil med tiden også få plads til de mindste. Foto: Helle Bundgaard Larsen

Det er rådmændene Thomas Medom(Børn og unge) og Rabih Azad-Ahmad(Kultur og Borgerservice), der efter anbefalinger fra bedømmelsesudvalget har kåret den endelig vinder.

- "GROBUND” er grundlag for en rigtig god skole, hvor børn kan lege, lære og mødes med kammerater – både i skoletiden og i fritiden. Jeg synes, at byggeriet er nytænkende og skriver sig ind i områdets ånd med et bæredygtigt design og ambitioner om en grønnere fremtid. Samtidig er selve byggeriet visionært udført med flydende overgange mellem læringsrum inde og ude, ligesom skole, fritid og kulturliv er tænkt godt sammen. Jeg er sikker på, det bliver et hus fuld af liv fra morgen til aften, siger Thomas Medom.

De to politikere er især begejstret for foreningen af skole og fritidsliv. Det er første gang, at Aarhus Kommune bygger halfaciliteter og boldbaner som en integreret del af et nyt skolebyggeri.

Grobund betegnes som et innovativt byggeri. Foto: Helle Bundgaard Larsen

- Vi ønskede os et kraftcenter og et naturligt centrum for udviklingen af fællesskaber og lokalmiljø. Den ambition opfylder ”GROBUND” med et innovativt byggeri, og jeg glæder mig meget til at se byggeriet realiseret, siger Rabih Azad-Ahmad.

I dag er der 50 familier som er rykket ind i den nye bydel NYE i det nordlige Aarhus. I den første etape af byudviklingen i det nye lokalsamfund er der planlagt 650 boliger. De udbudte boliger varierer i både kvadratmeter og prisniveau og håbet er at kunne tiltrække børnefamilier, ældre og unge. Byen skal på sigt rumme 15.000-17.000 indbyggere, og der vil med tiden blive behov for to nye skoler i området.

Sidste gang man byggede en helt ny skole i Aarhus Kommune var tilbage i 2014, da man igangsatte byggeriet af Frederiksbjerg Skole. Skolen stod færdig i 2016 og ligger i hjertet af Frederiksbjerg. Skolen fungerer som samlingspunkt for området og omkring den ligger idrætsforening, beboerhus, svømmehal, ungdomsskole, fritidsklub, dagtilbud og offentlig legeplads.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

Byudvikling

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Gamle varebiler lever livet dyrt: Staten kradser miljøbøder ind i Aarhus for kvart million hver måned

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce