x
Annonce
Aarhus

Se billederne: Her er Aarhus' næste store hotel

Hotellet får plads til 2.000 gæster, og bliver en markant tilføjelse til Aarhus' skyline med en kampanile i midten, som skal rumme lejligheder. Illustration: BIG og Sleth Arkitekter

Rune Kilden og Anders Holch Povlsens Anpartsselskabet Bassin 7 skal stå bag nyt hotel på Aarhus Ø, som er tegnet af Bjarke Ingels og som får plads til 2.000 hotelgæster og lejligheder i tårnet.

AARHUS: Det bliver Anpartsselskabet Bassin 7 med Rune Kilden og Anders Holch Povlsen, der kommer til at stå for byggeriet af et nyt hotel og konferencecenter i Aarhus Ø. Det er netop blevet offentliggjort på et pressemøde.

Aarhus Byråd godkendte onsdag aften salget af Bassin 7, hvor der altså nu skal bygges blandt andet hotel, som skal imødekomme væksten i Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

- Vi skal ikke kun skabe plads og oplevelser til nye indbyggere, men også til de mange besøgende, der i stigende grad vender blikket mod vores by. Sammen med de private og almene boliger færdiggør hotel- og konferencecentret Bassin 7 som et projekt med stærk funktionalitet, siger han.

Det er arkitekten Bjarke Ingels' firma BIG, der har tegnet byggeriet, som bliver udformet som en spiral med en karré, der snor sig om sig selv og ender i toppen af bygningen, som giver en flot udsigt over havnen og midtbyen fra en gårdhave, der er offentligt tilgængelig.

I alt kommer hotellet til at kunne tilbyde værelser til over 2.000 gæster, og det glæder direktør for Visit Aarhus, Peer H. Kristensen.

Annonce
Illustration: BIG
Udendørstrapper på hotellet gør det muligt at gå hele vejen op ad hotellet til gårdhaven på taget, som er offentligt tilgængelig. Foto: BIG
Området skal være et udflugtssted for hele byen. Illustration: Sleth Arkitekter

Destination for hele byen

- Vi har en ambition om at opnå 2 millioner overnatninger årligt inden 2025, og det nye hotel bliver en af vækstdriverne for at nå dertil. Det kan være med til at sælge byen og tilføre endnu flere besøgende til både Aarhus Ø og resten af Aarhus, så jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger han.

Aarhus Kommune lægger blandt andet vægt på, at vinderprojektet understøtter ønsket om at gøre Bassin 7 til en attraktiv destination for hele Aarhus.

Området skal være et udflugtssted for hele byen. Illustration: Sleth Arkitekter
På taget af det nye hotel kommer en offentlig tilgængelig gårdhave. Illustration: BIG

Lejligheder i tårnet

Byggeriet af hotellet alene kommer til at løbe op i en milliard kroner.

Vinderteamet har som en del af vinderprojektet planer om at bygge en såkaldt kampanile, som er et højt tårn med en urskive i. Det er så planen, at der skal være lejligheder bag urskiven.

- På den måde bliver det en form for Big Ben i Aarhus, siger Bjarke Ingels til TV 2.

Kampanilen i midten skal indeholde lejligheder. Illustration: BIG og Sleth
Hotellet fuldender Bassin 7, som også består af BIG-byggeriet AARhus og havnebadet
En gårdhave - med servering - i 20 meters højde på toppen af kongresbygningen og med udsigt over vandet. Det bliver et af flere stop for folk, der tager gåturen rundt om og op ad den kommende bygning på Aarhus Ø. Illustration: BIG

Husk at vi samler alle vores nyheder om udviklingen i Aarhus på vores Facebookside Byudvikling Aarhus:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce