Annonce
Aarhus

Se billederne: Her er Risskovs nye runde restaurant

De runde former er inspireret af "Café Jorden Rundt" i Charlottenlund. Foto: Jens Thaysen
Centralt placeret i Risskov ligger Grappa Piccolo og frister med sine italienske noter.

RISSKOV: Grappa Dali og Piccolo har forvandlet et halvkedeligt, provinsielt udsende gadekryds mellem et idrætscenter og et busstoppested til noget, der på en solskinsdag sender tankerne på flugt til varmere italienske himmelstrøg.

- Vi er i den italienske verden både med restauranten og med delien, fortæller restauratør Uffe Jakobsen.

Det er arkitekterne Gandrup, Krabbe og Vang, der har tegnet bygningen med inspiration i "café Jorden Rundt", der ligger i Charlottenlund. Placeringen i krydset Nordre Strandvej - Vestre Strandallé er perfekt, for solen rammer den overdækkede terrasse foran restauranten stort set hele dagen.

Bygningens runde former spejles indendørs fra parmesan-ostene på væggen til baren, hvor man kan indtage sin espresso, en omgang cicchetti (venitianske tapas,red) eller hvad der nu ellers frister fra delien.

- Cicchetti er i princippet lige som tapas - bare italiensk præget. I små bidder kan man komme langt omkring på menukortet. Man kan køre et helt måltid med dem, eller gå over i pasta, pizza eller hovedretterne, siger han.

Annonce
Både lysinfaldet og akustikken er perfekt i Grappa Piccolo. Foto: Jens Thaysen.

Bydelens nye samlingssted

Smag kan diskuteres, men Grappa Piccolo ligner byens flotteste restaurant og er i hvert fald lige præcis sådan et sted, Risskov har sukket efter, hvis man skal dømme efter, hvor mange gæster der sidder ved bordene lang tid inden køkkenet åbner klokken 17.

- Det har overrasket os positivt, at der er også er så stort behov til frokost. Det er vi ved at tilpasse os. Vi tænker at udvide frokostkortet, så man inden længe får et lidt større udvalg fra køkkenet. Vi er stadigvæk i vores spæde start, og vi lytter til gæsternes ønsker, siger Uffe Jakobsen.

Der er kun 50 siddepladser.

- Det er en god idé at bestille bord, for folk har taget godt imod os herude, siger Uffe Jakobsen.

Torsdag kan du læse, om maden lever op til omgivelserne, når vores madanmeldelse af stedet kommer.

Man skal hverken være nervøs for, at det lugter af ost, eller om man får en velvoksen parmesan-ost i hovedet. Der er tale om attrapper, den rigtige ost gemmer sig i køkkenet. Foto: Jens Thaysen.
Italienske kager med tilhørende cappuccino. Foto: Jens Thaysen.
Indtil køkkenet åbner klokken 17. må man "nøjes" med panini og andet godt fra delien. Foto: Jens Thaysen.
En duft af Italien. Foto: Jens Thaysen.
Foto: Jens Thaysen.
Grappa Piccolo leverer også mad ud af huset. Foto: Jens Thaysen.
Foto: Jens Thaysen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce