Annonce
Aarhus

Se billederne: Hip hip hurra for dronning Margrethe

Dronningen fejrede sin 79 års fødselsdag på Marselisborg. Parken var i dagens anledning åben, så landsdelens borgere kunne hylde majestæten.Foto: Axel Schütt
Dronning Margrethes 79-års fødselsdag blev fejret af hundredevis af århusianere tirsdag.
Annonce

AARHUS: Tirsdag omkring middag var der godt fyldt op i området omkring Mindeparken og Marselisborg Slot. 16. april er nemlig dronning Margrethes 79 års fødselsdag og i den forbindelse var hele Aarhus inviteret til at synge fødselsdagssang for dronningen, der lige omkring klokken 12 kom ud og vinkede fra terrassen på Marselisborg Slot.

Allerede på vej ind til slottet - en tur, der foregik i sneglefart på grund af menneskemængden - kunne man mærke at kongefamilien i hvert fald ikke umiddelbart har mistet folkets opbakning. Århusianere i hundredevis var dukket op for at fejre dronningen, og på vej op mod porten kunne en lille pige ikke længere rumme sin begejstring - "Dronniiiiiing!" råbte hun fra sine forældres cykeltrailer.

Klokken 11.20 blev porten til Marselisborg Slotshave lukket op, og folkevandringen begyndte op ad grusvejen mod slottet. Nogle stoppede på vejen og fik et billede med en af de udstationerede vagter fra livgarden, mens andre benyttede muligheden for at kigge sig lidt omkring i haven, hvor træer og buske var begyndt at springe ud i forårssolen.

Lige efter klokken 12 kunne man høre de første toner fra gardens orkester, og så kom dronningen ud på terrassen sammen med kronprinseparret og deres fire børn. Det fik de fremmødte til at starte med at synge "I dag er det dronningens fødselsdag", men på grund af den store folkemængde kunne man ikke blive helt enig om hastigheden, så det blev en slags kanon.

Den blev dog afbrudt af hurra-råb mod terrassen, hvor dronningen og hendes familie måtte lave et "ekstranummer", efter de i første omgang var gået ind. Den offentlige del af fødselsdagen sluttede af med at orkesteret med bjørneskindshuerne spillede en lille håndfuld sange - startende med "Kong Christian stod ved højen mast".

Skulle man dømme ud fra begejstringen tirsdag i Aarhus, så er der i hvert fald hverken tegn i sol eller måne på at danskerne er blevet træt af "Vor's Dronning," som sangeren Allan Olsen kalder hende.

Dronningen fejrede sin fødselsdag med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Håndboldklub er afhængig af forældres frivillige indsats for at få økonomien i mål: Vil du helst sælge burgere eller rydde op efter motionsløb?

Annonce